Autor Zpráva
kolemjdoucí
Profil *
ahojte, nevím proč to nejde, ale ani se neukazuje chybovka... potřebuji do seznamu vypsat všechny nadpisy článků, tak, aby byli zárověn odkazem, pres ktery se dostaneme k upraveni toho daneho clanku, ale nevím si s tím rady už dobrou hodinku ... díky předem za všechny rady :)
<?php
include("db.php");
$udaj = $_GET['udaj'];

$sql = mysql_query("SELECT * FROM tabulka WHERE id= '".$udaj."'") or die(mysql_error());

while($vypis = mysql_fetch_array($sql))
{

echo "<li><a href='upravit_pozice.php?udaj=".$vypis["id"]."'>".$vypis["nadpis"]."</a></li>";}
?>
lionel messi
Profil
kolemjdoucí:
nevím proč to nejde
Čo znamená „nejde“? Uvedený kód teda vôbec nič nevypíše? Vstup do databázy by bolo vhodné pre istotu escapovať pomocou mysql_real_escape_string. Skontroluj, či funguje pripojenie, prípadne si skús spustiť dotaz priamo (napr. cez PHPMyAdmin) alebo vyskúšaj var_dump($vypis);. Vyslovenú chybu v kóde nevidím, možno by som použil mysql_fetch_assoc, (a všeobecne použil novšie rozhranie MySQLi) ale to problém nespôsobuje.
Marschmallow
Profil
kolemjdoucí:
A vypisují se k těm nadpisům alespoň nějaké odkazy (klidně nesmyslné)?
kolemjdoucí
Profil *
Marschmallow
nevypisuje se vůbec nic... prostě prázdné místo, ani chybovka...

lionel messi:
pripojeni je v poradku :) vykousim, to co jsi psal :)


poté co jsem mysql_fetch_array prohodil za mysql_fetch_assoc, se vypsala tato chyba: Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, string given in /mnt/data/accounts/a/alexkrivosheev/data/www/wfa.tsu-registrace.cz/administrace.php on line 40
lionel messi
Profil
kolemjdoucí:
Čo vráti var_dump($sql);?
kolemjdoucí
Profil *
lionel messi:
string(36) "SELECT * FROM tabulka WHERE id= \'\'"
lionel messi
Profil
kolemjdoucí:
string(36) "SELECT * FROM tabulka WHERE id= \'\'"
A skutočne máš kód bez zmeny oproti [#1], čiže: $sql = mysql_query("SELECT * FROM tabulka WHERE id= '".$udaj."'") or die(mysql_error());? Vyzerá to tak, akoby ti tam zavolanie mysql_query chýbalo, keďže táto funkcia vráti pri neúspechu FALSE, pri úspechu resource, ale za bežných okolností nikdy nie reťazec…
kolemjdoucí
Profil *
lionel messi:
měl jsem tam ten real escape string :) ted to hází: resource(5) of type (mysql result)
Alphard
Profil
Vzhledem k [#6], kde není doplněné id lze hádat, že blbě předáváte proměnné. Hledá se záznam, kde je id rovno prázdné řetězci (což se podle datového typu převede na 0), nic to nenajde a cyklus s echo se vůbec neprovede.
kolemjdoucí
Profil *
to ano, ale já nepotřebuji vytahovat přesně a jen jedno id :)
mimochodec
Profil
kolemjdoucí:
Tak proč tam tu podmínku WHERE id= .. dáváš?
kolemjdoucí
Profil *
mimochodec:
dávám tam ale všechny proměnné, tím chci vzít všechny ..


nebo ne? :-D
Kubo2
Profil
kolemjdoucí:
Skús WHERE 1.
kolemjdoucí
Profil *
hotovo, dal jsem tam ORDER BY id DESC

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: