Autor Zpráva
10messi10
Profil *
Zdravím, chtěl bych se zeptat jak bych mohl udělat nahrazení znaků v URL. Například budu mít v url /index.php?akce=neco a chtěl bych aby tam bylo jen /index.php ale aby smysl toho co potřebuju byl stejný, předem děkuji za odpověd
jefitto44
Profil
Použi htaccess (veľa šťastia)

Alebo si vytvor switch na základe $_GET["akce"] a podľa caseov daj to, čo sa má vykonať...
Tomáš123
Profil
10messi10:
budu mít v url /index.php?akce=neco a chtěl bych aby tam bylo jen /index.php
Chceš pre všetky podstránky zobraziť rovnakú URL?

jefitto44:
Použi htaccess (veľa šťastia)
Bol si upozornený.

Alebo si vytvor switch na základe $_GET["akce"] a podľa caseov daj to, čo sa má vykonať...
Toto adresu nezmení.
10messi10
Profil *
Tomáš123:
10messi10:
„budu mít v url /index.php?akce=neco a chtěl bych aby tam bylo jen /index.php“
Chceš pre všetky podstránky zobraziť rovnakú URL?
Přesně tak, přes str_replace nebo preg_replace by to nešlo?

jefitto44
RewriteEngine on
RewriteRule
To vim, spíš bych potřeboval aby to bylo čistě v PHP.
Jan Tvrdík
Profil
10messi10:
A podle čeho by aplikace měla poznat, co má zobrazit za stránku, když by to URL bylo pořád stejné?
juriad
Profil
10messi10:
To dost dobře nejde. A pokud by ses to snažil nějak obejít (rámy, cookies), tak si způsobíš mnohem víc potíží:
1) nepůjde odkázat na konkrétní stránku,
2) vyhledávače si s tím neporadí,
3) někteří uživatelé také ne.

Nevymýšlej ptákoviny a raději se zamysli, proč to tak chceš. Jde o nějakou super ochranu, aby uživatel nemohl změnit URL? Půjde obejít!
Zkus nám vysvětlit, jaký problém řešíš (obecněji než, že chceš, aby všechny podstránky měly stejnou adresu). Třeba přijdeme na správné řešení.
10messi10
Profil *
Tohohle jsem si hlavně všiml v PHP-F u mazání dat z shoutboxu, když chci vymazat data tak se ta hlavička nezmění. Uvedu příklad :D
Takhle je to v administraci shoutboxu..
$link = FUSION_SELF.(FUSION_QUERY ? "?".FUSION_QUERY : "");
$link = preg_replace("^(&|\?)s_action=(edit|delete)&shout_id=\d*^", "", $link);



Já tohle chci hlavně využít při mazání dat z databáze, kdy se to bude mazat přes kliknutí na odkaz.
Dan Charousek
Profil
10messi10:
Já tohle chci hlavně využít při mazání dat z databáze, kdy se to bude mazat přes kliknutí na odkaz.
V tom případě stačí pouze v souboru, ve kterém provádíš mazání dat přesměrovat na jinou stránku.

adresa: mazu.php?id=5

soubor mazu.php
// kontroluji, zda mám práva smazat řádek, popř. zda řádek existuje.
    // mažu data
    // přesměruji na formulář/výpis záznamů (třeba i s infem o procesu):
        Header("Location: index.php?info=" . urlencode("Záznam úspěšně smazán!"));
        exit();

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: