Autor Zpráva
lelekton
Profil *
zdravim pri tvoreni noveho tematu a vkladani do databaze pouzivam id k rozliseni jednotlivych temat.
Id pouzivam take pro nacitani z databaze (viewtopic.php?id=neco) no a tu mi nastava problem.
Jak muzu ihned po zapsani informaci do databaze presmerovat (pomocí header) na vytvorene tema kdyz nevim jake je id ktere se prave vytvorilo?
Dan Charousek
Profil
Pokud používáš mysqli tak:
$id = $mysqli->insert_id;
lelekton
Profil *
To mi bohužel nezabírá
můj script:

            $q2 = mysql_query("INSERT INTO $DB2.topics(`title`,`author`,`date`,`under`) VALUES('".$title."','".$author."','".$date."','".$under."')");
            if(!$q2) { echo mysql_error() . ' - ' . mysql_errno(); }
            else {
            
$id = $mysqli->insert_id;

header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
header("Location: /viewtopic.php?notf=$id");
header("Connection: close");    
        
        }



jeste doplnim id je v mysql AUTO_INCREMENT
lionel messi
Profil
lelekton:
To mi bohužel nezabírá
Z pochopiteľných dôvodov. Dan Charousek upozorňoval, že tento spôsob funguje iba s MySQLi, kým ty používaš MySQL (skutočne to nie je úplne to isté). Odporúčam prechod na MySQLi (už len preto, že v PHP 7 bude MySQL odstránené).
Dan Charousek
Profil
lelekton:
Pokud používáš mysqli
K mysql je ekvivalentní funkce
$id = mysql_insert_id();
lelekton
Profil *
prominte moc se v tom nevyznam to rozsireni mysqli se neinstaluje a pouze jsou zmeny v programovani (jazyku) nebo se to musi instalovat?
lionel messi
Profil
lelekton:
to rozsireni mysqli se neinstaluje a pouze jsou zmeny v programovani (jazyku)
Dobrý návod na prechod som ti dal v [#4]. Inštalovať nemusíš nič, jediným rozdielom sú mierne odlišné funkcie v PHP (namiesto mysql_* mysqli_* a pridanie jedného povinného parametru).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: