Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
quatzael Profil |
#1 · Zasláno: 28. 1. 2015, 01:48:33
Mám k dispozici prázdný formulář v PDF. A potřeboval bych, aby mi ho nějaký script automaticky vyplňoval. Ten PDF formulář se nezdá být, že by měl aktivní inputy, takže nějak potřebuju doplnit text na určitá místa v dokumentu určená zřejmě nějak podle souřadnic.
Jak na to? Někde jsem četl, že PHP samotný s PDF pracovat neumí a je zapotřebí Framework (např. tcpdf nebo fpdf). Ale našel jsem v PHP dokumentaci přímo nějaké funkce pro PDF php.net. Tak jak je to vlastně? |
||
mimochodec Profil |
#2 · Zasláno: 28. 1. 2015, 04:51:22
Nevím, co umí ty funkce zabudované v php, ale určitě s tím není tak pohodlná práce jako s mpdf - to je něco, co po zkušenostech s jinými doporučuju. Umí to výstup textu na přesné pozice, umí to výstup zadaný jako html+css, nemá to problém s utf, prostě užitečný nástroj.
|
||
quatzael Profil |
#3 · Zasláno: 28. 1. 2015, 07:36:49
mimochodec:
Ok. Ale tam píšou, že se to musí instalovat. To asi nepůjde, když mám hosting, ne? |
||
Taps Profil |
#4 · Zasláno: 28. 1. 2015, 07:41:29
quatzael:
mpdf stačí jen na FTP nakopírovat. S mpdf mám rovněž skvělé zkušenosti. |
||
quatzael Profil |
#5 · Zasláno: 28. 1. 2015, 11:09:43 · Upravil/a: quatzael
mimochodec, Taps:
Díky za rady. No, má to ale 146 MB. To přece nemůžu celý nahrát na server.. Budu to muset nějak osekat.. |
||
Keeehi Profil |
#6 · Zasláno: 28. 1. 2015, 12:26:10
quatzael:
„No, má to ale 146 MB. To přece nemůžu celý nahrát na server..“ Má to snad nějaký technický důvod , proč to tam nemůžete nahrát? |
||
blaaablaaa Profil |
#7 · Zasláno: 28. 1. 2015, 12:29:49
quatzael:
130MB z toho tvori ICC profily a fonty, na server nahrej jen to, co potrebujes ;) |
||
quatzael Profil |
#8 · Zasláno: 28. 1. 2015, 12:45:33 · Upravil/a: quatzael
Keeehi:
Teď mám na serveru aktuálně tarif na 100 MB. To si samozřejmě budu stejně navyšovat, ale nepřijde mi logický, aby mi zabírala knihovna na PDF tolik místa, když z ní budu používat jen pár funkcí. blaaablaaa: „130MB z toho tvori ICC profily a fonty, na server nahrej jen to, co potrebujes ;)“ To jsem udělal, čínský znaky nepotřebuju. Ale stejně nevím co ještě dalšího by se dalo vymazat.. Stáhl jsem to na cca 78MB. |
||
quatzael Profil |
#9 · Zasláno: 28. 1. 2015, 22:39:20 · Upravil/a: quatzael
Zkouším to, ale nějak mi to nefunguje.
Hodil jsem tam ukázkovej kód na testování, ale při otevírání PDF, to hlásí chybu: Soubor nezačíná '%PDF-'
<?php /*Načtení třídy mpdf, pozor na číslo za MPDF - v mém případě 57, ale může se lišit*/ include('MPDF57/mpdf.php'); /*vytvoření objektu*/ $mpdf=new mPDF(); /*Přidání HTML*/ $mpdf->WriteHTML('<p>Hello Devbook</p>'); /*Výstup*/ $mpdf->Output(); exit; ?> Pak jsem ještě zkoušel nějakej erární example, ale háže mi to tohle: Output has already been sent from the script - PDF file generation aborted. |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0