Autor Zpráva
Marlonka
Profil
Potřebovala bych trochu pomoct, už jsem dlouho neprogramovala a teď jsem narazila na problém. I když znám jenom základy, takže bych si s tím asi neporadila tak jako tak...
Mám web v php, v indexu mám

<?php
    $page = htmlspecialchars($_GET["page"]);
    $dir = "./files/";
    $uvodni = "novinky.php";
   if($page) {
    if(file_exists($dir.$page.".php"))
        include($dir.$page.".php");
        else { include $dir."404.php"; }
    }
    else {                            
            include  ($dir.$uvodni);
          }
?>

No a teď bych na jedný stránce potřebovala, aby nahoře byli odkazy (jakoby jeden soubor), které by odkazovali na další soubory, které by se zobrazovali podtím... Normálně by to šlo vyřešit iframem, nebo tím co mám nahoře, ale předpokládám že právě proto že už to tam na tom webu mám, tak to nefunguje.

Pro lepší pochopení, radši odkaz. To rozdělení roků a měsíců nahoře bych chtěla udělat zvlášť, protože takhle to musím každý měsíc, nebo u starších ročníků, každý rok, přepisovat. A to je prostě na hlavu, protože to jsou desítky souborů (taky už to nějakej ten pátek radši nedělám). Tak jsem si myslela že by byl jeden soubor s tímhle "rozdělením" a podtím by se zobrazovali další sobory podle toho co se vybere za rok. Ale nějak nedokážu vymyslet jak to udělat a to co jsem vymyslela nefunguje.
juriad
Profil
Asi nechápu, kde je problém. Jde ti o to, že ten seznam roků a měsíců musíš pokaždé upravovat ve spoustě souborů?
Konkrétně ti jde o tuto část:
| 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | Info |
Marlonka
Profil
Ano, přesně o to mi jde... Teď to mám udělaný tak, že ten seznam je v každým tom měsíci extra a já bych to chtěla zvláť, abych to mohla upravovat najednou.
Corwin
Profil
ahoj, tak máš 2 možnosti. udělat si tam další vnořenou úroveň includů, dle stejného vzoru jako si posílala v ukázce. prostě bude

?page=download&page2=2013

takže přes proměnnou page načteš soubor download.php, který do sebe dále načte např. soubory "download/year_2013.php" year_2012.php atd. a ty měsíce můžou být klidně na jedné stránce, odkazy jenom přes kotvy. netřeba to dělat složitější než je nutné.

a druhá možnost (jednodušší ale uděláš si v tom dost bordel...) je prostě if / elseif / elseif atd. na úrovni toho roku. vše v jediném souboru.
Marlonka
Profil
A co bych teda měla v tom kódu změnit? PHP není moje parketa... :(
Corwin
Profil
nějak takto např. (obsah stránky download).


   $page2 = htmlspecialchars($_GET["page2"]);
    $dir2 = "./files/slozka_kde_budou_roky/";
    $uvodni2 = "2015.php";
   if($page2) {
    if(file_exists($dir2.$page2.".php"))
        include($dir2.$page2.".php");
        else { include $dir."404.php"; } // pouzijes tu samou promennou a tu samou 404ku jako v indexu
    }
    else {                            
            include  ($dir2.$uvodni2);
          }
Marlonka
Profil
Super, funguje, moc děkuju. :) Zejtra se na to podívám líp, ale nečekám už žádný zásadní problémy.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: