Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Fastman Profil |
Zdravím,
Zajímal by mě váš názor na obfuscator nebo znáte jinou metodu, jak zabezpečit zdroják PHP? Respektive, aby nebyl čitelný. Třeba pro redakční systém, který bude veřejně dostupný. Děkuji za názory. |
||
Alphard_ Profil * |
#2 · Zasláno: 4. 2. 2015, 12:31:11
Nezlob se na mě, ale vzhledem k dotazům, které tady pokládáš, se mi zdá, že případný redakční systém bude spíš soubor příkladů z návodů a diskusí :-) O zdrojáky bych se tak moc nebál.
Jinak jako vývojář mám pochopitelně rád věci pod kontrolou. Jestli mám nasadit řešení, do kterého nevidím, musím mu z nějakého důvodu věřit a tato důvěra se nezíská snadno. Takže takto skrytý zdroják od neznámého vývojáře bych nikdy nepoužil. |
||
Keeehi Profil |
#3 · Zasláno: 4. 2. 2015, 13:01:22
Fastman:
Zabezpečením myslíš aby se nějaký zlý člověk nemohl podívat, co přesně za kód máš nasazený na serveru, nebo ti jde o to, že když vyvineš redakční systém a dáš ho veřejně dispozici, tak aby nikdo nemohl okopírovat tvoje "know how"? |
||
Corwin Profil |
kdysi dávno jsem se setkal s jakýmsi šifrovacím nástrojem php zdrojáků a říkám že už nikdy více. zaboha si nemohu vzpomenout na jméno (musel bych pohledat 6-8 let staré zálohy...), ale vím, že se to musel normálně instalovat, a pokud to nebylo nainstalované na serveru tak smůla. kolik komplikací to přineslo... vím, že tohle nechceš slyšet, ale stejně jak to říkají ostatní, řeknu to i já :
pokud nechceš, aby ti někdo kopíroval tvoje kódy, nedávej je veřejně ke stažení. mít zabezpečené zdrojáky volně stažitelného systému je trochu na hlavu postavené. |
||
aDAm Profil |
#5 · Zasláno: 4. 2. 2015, 15:59:58
Corwin:
ioncube? |
||
Corwin Profil |
#6 · Zasláno: 4. 2. 2015, 16:03:33
aDAm:
jó to je přesně ono! |
||
Časová prodleva: 10 let