Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
andy_99 Profil |
Ahoj riešim jednoduché vyhľadávanie za pomoci nette.. Mám teda nejakú základnú šablónu (menu a obsah). Obsah sa vždy mení podla tohto co sme vybrali v menu . To problém spraviť nebol. Ide mi o to ako spraviť jednoduchý formulár pre vyhľadávanie pod menu..Aby tento fomulár bol vždy viditeľný nech človek vyberie čokoľvek z menu.. vedeli by ste mi nejak poradiť? samozrejme či vôbec existuje spôsob ako za pomoci presenterov a prislušných šablón to vôbec spraviť?
|
||
Jan Tvrdík Profil |
#2 · Zasláno: 5. 2. 2015, 17:09:48
andy_99:
Kde je problém? Vykreslení formuláře dáš do layoutu a továrničku do BasePresenter .
|
||
andy_99 Profil |
#3 · Zasláno: 5. 2. 2015, 17:20:14
mohol by si mi to prosím podrobnejšie vysvetliť alebo poslať link ako by ten basePresenter mal vyzerať? Pretože ak si vytváram nejakú novu komponentu a potom ju volám v @layout.latte tak stále mi ladenka vypisuje :
Nette\InvalidArgumentException Component with name 'postform' does not exist Pravdepodobne robím niekde chybu a neuvedomujem si to.. |
||
Jan Tvrdík Profil |
#4 · Zasláno: 5. 2. 2015, 18:20:44
|
||
andy_99 Profil |
ano Samozrejme.
basePresenter.php: <?php namespace App\Presenters; use Nette, App\Model; use Nette\Application\UI\Form; /** * Base presenter for all application presenters. */ abstract class BasePresenter extends Nette\Application\UI\Presenter { protected function createComponentPostForm() { $form = new UI\Form;; $form->addSubmit('search', 'Vyhladať'); $form->onSuccess[] = array($this, 'PostFormSubmitted'); return $form; } @layout.latte: {control postForm} jednoducho ak to použijem tento kód hocikde inde povedzme v nejakom inom presenteri a do príslušnej šablóny dám {control postForm} tak to funguje.. ale ak je to v obycajnom @layout.latte tak to nefachčí.. fakt neviem kde je problem Vždy to rozchodím len vtedy ak napr HomepagePresenter extends basePresenter... a ak tie linky v menu previažem na nejaký iný presenter tiež ten presenter musí mat extends HomepagePresenter.. Nie som si 100% istý či to tak je správne |
||
Jan Tvrdík Profil |
#6 · Zasláno: 5. 2. 2015, 19:43:52
andy_99:
„tiež ten presenter musí mat extends HomepagePresenter“ Od HomepagePresenter by nikdo dědit neměl, všechny presentery by měly dědit od BasePresenteru. |
||
andy_99 Profil |
#7 · Zasláno: 5. 2. 2015, 19:50:53
to už som zistil. každopádne veľmi ďakujem za pomoc:)
|
||
Časová prodleva: 10 let
|
0