Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
jefitto44 Profil |
#1 · Zasláno: 5. 2. 2015, 19:16:19
Robím niečo ako moduly. Proste podstránka, kde bude daná funkcionalita daného modulu. V tom istom súbore by som však chcel mať aj špecifické položky menu. Každý modul pochopiteľne bude mať svoje položky. Na vrchu súboru by som si teda definoval nejakú premennú (asi?) a v nej by boli položky submenu toho-ktorého modulu. Zbytok súboru sa includuje a v hlavnej šablóne potom na submenu napíšem iba
<ul id="submenu"> <?= $premennaSPolozkamiDanehoModulu ?> </ul> a na miesto obsahu napíšem <? include("dany_modul.php") ?> Ako sa dá také niečo spraviť? |
||
Alphard Profil |
Asi nejjednodušší by bylo v každém modulu rozšiřovat pole, ze kterého se pak vygeneruje celkové menu.
A hlavní obsah modulu se nebude nevypisovat hned, ale uloží do proměnné a vypíše až na požadovaném místě. Takže se soubor nebude includovat uprostřed stránky, ale už na začátku, přičemž bude pouze plnit proměnné s obsahem, ne přímo obsah vypisovat. |
||
jefitto44 Profil |
#3 · Zasláno: 9. 2. 2015, 07:19:48
Tak urobil som to tak, že celkom hore mám definovanú premennú $moduleSubmenu a v nej sú dané odkazy zapísané v html (viem, že to nie je najkrajšie riešenie).
Skončí PHP a ide normálne html poprepletané s PHP premennmými a funkciami, ktoré zobrazujú hlavnú časť podstránky. V indexe mám potom ob_start, ob_get_contents ,... a takto mi to funguje. Submenu si vypíšem pomocou premennej a zbytok podstránky sa vypíše cez klasický require |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0