Autor Zpráva
jefitto44
Robím niečo ako moduly. Proste podstránka, kde bude daná funkcionalita daného modulu. V tom istom súbore by som však chcel mať aj špecifické položky menu. Každý modul pochopiteľne bude mať svoje položky. Na vrchu súboru by som si teda definoval nejakú premennú (asi?) a v nej by boli položky submenu toho-ktorého modulu. Zbytok súboru sa includuje a v hlavnej šablóne potom na submenu napíšem iba
<ul id="submenu">
<?= $premennaSPolozkamiDanehoModulu ?>
</ul>

a na miesto obsahu napíšem
<? include("dany_modul.php") ?>

Ako sa dá také niečo spraviť?
Alphard
Asi nejjednodušší by bylo v každém modulu rozšiřovat pole, ze kterého se pak vygeneruje celkové menu.
A hlavní obsah modulu se nebude nevypisovat hned, ale uloží do proměnné a vypíše až na požadovaném místě.

Takže se soubor nebude includovat uprostřed stránky, ale už na začátku, přičemž bude pouze plnit proměnné s obsahem, ne přímo obsah vypisovat.
jefitto44
Tak urobil som to tak, že celkom hore mám definovanú premennú $moduleSubmenu a v nej sú dané odkazy zapísané v html (viem, že to nie je najkrajšie riešenie).
Skončí PHP a ide normálne html poprepletané s PHP premennmými a funkciami, ktoré zobrazujú hlavnú časť podstránky. V indexe mám potom ob_start, ob_get_contents ,... a takto mi to funguje. Submenu si vypíšem pomocou premennej a zbytok podstránky sa vypíše cez klasický require

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0