Autor Zpráva
brazilec
Profil *
Dobrý den,
dostala se mi pod ruce malá administrace která funguje a vždy fungovala pod PHP4. Pod PHP 5, které je nyní na novém hostingu již nelze po přihlášení docílit otevření okna prava.php. S dovolením níže uvádím ty scripty jak po sobě jdou aby došlo k úspěšnému zobrazení po přihlášení. Pokud prosím někdo uvidíte jednoznačný problém, prosím o sdělení protože já nejsem schopen vůbec nic nalézt už. Já PHP 5 bohužel neovládám :(

Děkuji
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>www.lipno-chatagolf.cz.cz</title>
<LINK REL="STYLESHEET" TYPE="text/css" HREF="./css/style.css">
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
<!--
function Kontrola ()
{
   if (document.theForm.login.value == "")
   {
      document.theForm.login.focus();
      alert ("Nezadali jste vase prihlasovaci jmeno");
      return false;
   }
   if (document.theForm.passw.value == "")
   {
      document.theForm.passw.focus();
      alert ("Nezadali jste vase prihlasovaci heslo");
      return false;
   }
}

</SCRIPT>


</head>
<body>

<p align="center">&nbsp;</p>
<p align="center"><font face="Arial" size="2"><b><font size="4" color="#000066">Pristup 
  do publikacni casti Vaseho webu</font></b></font></p>
<br>
<div align=center>
<form method="post" action="index2.php" onSubmit="return Kontrola();" name="theForm">
    <table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
      <tr>
        <td width="47%"> 
          <div align="right"><img src="image/zamek.jpg" width="250" height="250"></div>
        </td>
        <td width="53%"> 
          <table border=0>
            <tr> 
              <td align="right"><font face="arial" size="2" color="#000066">Prihlasovaci 
                jmeno : </font></td>
              <td> 
                <input type=text name=login size=30 class=form3 maxlength=10 value="">
              </td>
            </tr>
            <tr> 
              <td align="right"><font face="arial" size="2" color="#000066">Prihlasovaci 
                heslo : </font></td>
              <td> 
                <input type=password name=passw size=30 class=form3 maxlength=10 value="">
              </td>
            </tr>
            <tr> 
              <td>&nbsp;</td>
              <td> 
                <input type="submit" value="PRIHLÁSIT" name="vstup" class=submit>
              </td>
            </tr>
          </table>
        </td>
      </tr>
    </table>
    <br>
  </form>
</div>
</body>
</html>
<?
@extract($_REQUEST);
session_start();
$soubor="spravce.php";
include "./pristup.php";

?>
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=charset=utf-8">
<title>amigos.cz</title>
<LINK REL="STYLESHEET" TYPE="text/css" HREF="./css/style.css">
</head>


<?

$vetyp=mysql_query("select * from amigos_mutace;");
$vetap=mysql_fetch_array($vetyp);?>
<body>
<p align="center">&nbsp;</p>
<p align="center"><font face="Arial" size="2"><b></b></font></p>
<br>
<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
  <tr>
    <td width="49%" valign="top"> 
      <div align="right"><font face="Arial" size="2"><b><font size="4" color="#000066">Vyberte 
        jazykovou verzi&nbsp;&nbsp;&nbsp;</font></b></font></div>
    </td>
    <td width="51%"> 
      <a href=spravce.php?lang=1><img src=./image/cz2.jpg width=35 height=20 border=0></a>&nbsp;&nbsp;&nbsp;       
      <a href=spravce.php?lang=2><img src=./image/en2.jpg width=35 height=20 border=0></a>&nbsp;&nbsp;&nbsp;       
<? if (0) { ?>
      <a href=spravce.php?lang=3><img src=./image/de2.jpg width=35 height=20 border=0></a>&nbsp;&nbsp;&nbsp;       
      <a href=spravce.php?lang=4><img src=./image/ru2.jpg width=33 height=20 border=0></a>&nbsp;&nbsp;&nbsp;       
<? } ?>
    </td>
  </tr>
</table>
<p align="center">&nbsp;</p>
</body>
</html>
<?
@extract($_REQUEST);
session_start();
 require "../spojenisdb.php";
 if (($login<>"")&&($passw<>"")) // nove prihlaseni
 {
     session_register(PHP_AUTH_USER);
    $PHP_AUTH_USER=$login;
    session_register(PHP_AUTH_PW);
    $PHP_AUTH_PW=md5($passw);
    
 }
 
 @$vety=mysql_query("select * from amigos_uzivatele where login='$PHP_AUTH_USER' and heslo='$PHP_AUTH_PW' ;");
 if (! $vety) :
  echo '<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
  <tr>
    <td width="9%"><img src="image/zarovka.jpg" width="80" height="93"></td>
    <td width="91%"><font face="arial, Arial, Helvetica, sans-serif" size="2"><b><font color="#FF0000" face="Arial, Helvetica, sans-serif">Technnicky 
      problem . </font></b><font face="Arial, Helvetica, sans-serif"><br>
      <br>
      Chybne pristupove jmeno nebo heslo. Zkuste to <a href="index.php">znovu</a>.</font></font></td>
  </tr>
</table>';
  $spatne=1;
  exit;
 else :
  if (mysql_num_rows($vety)==0) :
      echo '<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
  <tr>
    <td width="100"><img src="image/zarovka.jpg" width="80" height="93"></td>
    <td width="90%"><font face="arial, Arial, Helvetica, sans-serif" size="2"><b><font color="#FF0000" face="Arial, Helvetica, sans-serif">Neopravneny 
      pristup. </font></b><font face="Arial, Helvetica, sans-serif"><br>
      <br>
      Pravdepodobne jste zadali neplatne prihlasovaci jmeno nebo heslo. Je take 
      mozne, ze z duvodu vasi delsi necinnosti vyprsel casovy limit Vaseho prihlaseni. 
      V takovemto pripade se prihlaste se <a href=index.php target=_top>znovu</a>.<br>
      </font></font></td>
  </tr>
</table>
';  
      $spatne=1;
      exit;
  else :
    $veta=mysql_fetch_array($vety);
    if ($veta[heslo] != $PHP_AUTH_PW) :
      echo '<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
  <tr>
    <td width="100"><img src="image/zarovka.jpg" width="80" height="93"></td>
    <td width="90%"><font face="arial, Arial, Helvetica, sans-serif" size="2"><b><font color="#FF0000" face="Arial, Helvetica, sans-serif">Neopravneny 
      pristup. </font></b><font face="Arial, Helvetica, sans-serif"><br>
      <br>
      Pravdepodobne jste zadali neplatne prihlasovaci jmeno nebo heslo. Je take 
      mozne, ze z duvodu vasi delsi necinnosti vyprsel casovy limit Vaseho prihlaseni. 
      V takovemto pripade se prihlaste se <a href=index.php target=_top>znovu</a>.<br>
      <br>
      </font></font></td>
  </tr>
</table>
';  
      $spatne=1;
     exit;
    endif;
  endif;
 endif;

if ($spatne==1) :
?>
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
   window.close("<?echo $soubor;?>");
</SCRIPT>
<?
endif;
?>
CÍKEM JE TENTO SCRIPT.
[pre]<?php
@ extract($_REQUEST);
session_start();
$soubor = 'prava.php';
include '../spojenisdb.php';
include './def.inc.php';
//include './auth.inc.php';
include "./pristup.php";

?>">
<LINK REL="STYLESHEET" TYPE="text/css" HREF="./css/style.css">
<body leftmargin=0 topmargin=0>
<div valign=top>
<table border=0 width=100% cellpadding=0 cellspacing=0>
<tr><td align=left valign=top ><font face=arial>
<style type="text/css">
.tit {
font-face: arial;
font-size: 16px;
color: #000060;
font-weight: bold;
}
</style>

<?php
$admin_tit = array(
1 => 'Vyrobky</span>',
2 => 'Seznam hlavnich kategorii vyrobku</span>',
3 => 'Darky pridavane jako bonus zdarma ke zbozi</span>',
4 => 'Novinky na uvodni stranu</span>',
5 => 'Nejprodavanejsi zbozi</span>',
7 => 'Konfigurace</span>',
9 => 'Objednavky - obsah potvrzovaciho mailu posilanem zakaznikovi spolu s vyctem objednavky</span>',
10 => 'Akcni nabidka</span>',
11 => 'Spravce banneru</span>',
151 => 'Kontakty</span>',
"rezervace" => 'Rezervace</span>',
12 => 'Statistika pristupu navstevnosti</span>',
13 => 'Statistika prodejnosti vyrobku</span>',
1000000 => 'Vypis volnych clanku a fotogalerii</span>',
17 => 'Anketa</span>',
30 => 'Seznam aktualnich objednavek</span>',
31 => 'Archiv vyrizenych objednavek</span>',
1600 => 'Nastavit parametry nove fotogalerie</span>',
1601 => 'Clanky uverejnene na uvodni strane - Fotogalerie</span>',
301 => 'Konfigurace - doprava a platba</span>',
302 => 'Konfigurace - platba</span>',
400 => 'Chat - sprava prispevku</span>',
500 => 'FAQ - sprava prispevku</span>',
600 => 'Poradna</span>',
2001 => 'Seznam zaregistrovanych uzivatelu</span>',
300 => 'Termin dodani</span>',
303 => 'Merne jednotky</span>',
700 => 'E-mail pro doruceni dotazu',
800 => 'nabídka aut'
);
if (array_key_exists($menu, $admin_tit)) { // nadpisy
echo '<span class="tit">' . $admin_tit[$menu] . '</span>' . "\n";
} elseif ($menu == 200) {
$vetypom = mysql_query('SELECT * FROM `' . _TBL . 'kategorie` WHERE `id` = ' . $id_kategorie);
$vetapom = mysql_fetch_array($vetypom);
echo '<span class="tit">Seznam podkategorii vyrobku v kategorii <font color=red>' . $vetapom['kategorie'] . '</font></span>';
} elseif ($menu == 222) {
$vetypom = mysql_query('SELECT * FROM `' . _TBL . 'kategorie` WHERE `id` = ' . $id_kategorie);
$vetapom = mysql_fetch_array($vetypom);
$vetypom2 = mysql_query('SELECT * FROM `' . _TBL . 'podkategorie` WHERE `id` = ' . $id_podkategorie);
$vetapom2 = mysql_fetch_array($vetypom2);
echo '<span class="tit">Seznam podkategorii vyrobku v kategorii <font color=red>' . $vetapom['kategorie'] . '/' . $vetapom2['podkategorie'] . '</font></span>';
} elseif ($menu == 14) {
if ($druh == 0) {
echo '<span class="tit">Vstup do clanku v menu</span>';
} elseif ($druh == 1) {
echo '<span class="tit">Vstup do clanku horizontalniho menu</span>';
}
} elseif ($menu == 15) {
echo '<span class="tit">Specifikace nazvu polozek HLAVNIHO menu</span>';
} elseif ($menu == 159) {
echo '<span class="tit">Kniha prani a stiznosti</span>';
} elseif ($menu == 16) {
$vetypom = mysql_query('SELECT * FROM `' . _TBL . 'clankysk` WHERE `id` = ' . $id_clankysk);
$vetapom = mysql_fetch_array($vetypom);
echo '<span class="tit">Clanky a sekce podmenu v menu - <font color=red>' . $vetapom['nadpis'] . '</font></span>';
juriad
Profil
Část:
     session_register(PHP_AUTH_USER);
    $PHP_AUTH_USER=$login;
    session_register(PHP_AUTH_PW);
    $PHP_AUTH_PW=md5($passw);

nahraď za:
    $_SESSION['PHP_AUTH_USER'] = $login;
    $_SESSION['PHP_AUTH_PW'] = md5($passw);

A všechny ostatní výskyty těch původních proměnných nahraď přístupem do pole $_SESSION.
Zapni si výpis chyb a pak postupně opravuj chybu po chybě.

Jaká verze PHP je na nyní na serveru?
brazilec
Profil *
brazilec, juriad:
Děkuji, pokusím se vše zpracovat. Nyní je na serveru verze PHP 5
Jan Tvrdík
Profil
brazilec:
Nyní je na serveru verze PHP 5
To je dost nepřesné, rozdíl mezi 5.0 (z roku 2004) a 5.6 (z roku 2014) je značný.
brazilec
Profil *
Jan Tvrdík:
Pardon, abych tedy byl presny jedna se o : Verze software: 5.1.73 - Source distribution
juriad
Profil
brazilec:
To není verze PHP, ale databáze (podle vyhledání v Google).

Předpokládejme však, že na verzi nezáleží, začínají ty skripty už fungovat?
brazilec
Profil *
juriad:
Omlouvám se, co se tyce PHP vim zdanlive malo... jsem schopen neco malo spise upravit a znam html ale tim koncim tak prosim omluvte me odpovedi neprofesionalni.

Scripty jsme upravil a odnekud se mi objevuje vysledek který požaduje ale je plny chyb a nemohu najit kde mam jeste opravit...

smim emailem poslat data - nechci zde zverejnovat nazev domeny atd...
lionel messi
Profil
brazilec:
smim emailem poslat data - nechci zde zverejnovat nazev domeny atd
Na verejne dostupnú otázku by mala byť verejne prístupná aj odpoveď. Preto ak nedokážeš na základe hlášok chybu opraviť samostatne, pošli sem výpis chýb a upravený kód. Názov domény vyhviezdičkuj alebo zmaž, pre určenie chyby je irelevantný.
brazilec
Profil *
"")&&($passw<>"")) // nove prihlaseni { session_register(PHP_AUTH_USER); $PHP_AUTH_USER=$login; session_register(PHP_AUTH_PW); $PHP_AUTH_PW=md5($passw); } @$vety=mysql_query("select * from amigos_uzivatele where login='$PHP_AUTH_USER' and heslo='$PHP_AUTH_PW' ;"); if (! $vety) : echo '
    Technnicky problem . 

Chybne pristupove jmeno nebo heslo. Zkuste to znovu.
'; $spatne=1; exit; else : if (mysql_num_rows($vety)==0) : echo '
    Neopravneny pristup. 

Pravdepodobne jste zadali neplatne prihlasovaci jmeno nebo heslo. Je take mozne, ze z duvodu vasi delsi necinnosti vyprsel casovy limit Vaseho prihlaseni. V takovemto pripade se prihlaste se znovu.
'; $spatne=1; exit; else : $veta=mysql_fetch_array($vety); if ($veta[heslo] != $PHP_AUTH_PW) : echo '
    Neopravneny pristup. 

Pravdepodobne jste zadali neplatne prihlasovaci jmeno nebo heslo. Je take mozne, ze z duvodu vasi delsi necinnosti vyprsel casovy limit Vaseho prihlaseni. V takovemto pripade se prihlaste se znovu.

'; $spatne=1; exit; endif; endif; endif; if ($spatne==1) : ?>



bohuzel nevim ani odkud se to bere - mel jsme pocit ze jsme upravil vse
Davex
Profil
brazilec:
To se nevypisují chyby, ale vypisuje se zdrojový kód skriptu. Na serveru asi není povolena zkrácená otevírací značka <? a místo ní je nutné používat <?php.
brazilec
Profil *
joo ale ono to neni tak jednoduche...bylo by dobre aby jste to videli cele ty scripty...neni uplne jasne obvzlaste me ta funkcnost. Kdyz to srovnam s prestashopem ktery je pro mne jasny toto mne jako urcita " prasecina " napsana nekdym dost vykollejilo. Proto jsme se ptal, zdali spise nemohu v .rar poslat nekomu scripty vč dB k posouzeni.

děkuji
brazilec
Profil *
Mohu to prosim nekomu zaslat kdo by mi byl schopen poradit a rozchodit jiz fungujici ( pouze na PHP 4 ) administraci na PHP 5 ?
lionel messi
Profil
brazilec:
Mohu to prosim nekomu zaslat kdo by mi byl schopen poradit a rozchodit jiz fungujici ( pouze na PHP 4 ) administraci na PHP 5 ?
Pravidla diskuse JPW a doporučení » 7. Nechtějte, aby vám lidi posílali odpověď mailem. Je-li veřejně dostupný dotaz, má být veřejně dostupná i odpověď.

Pravidla diskuse JPW a doporučení » 8. Pokud vám nikdo neodpovídá, nesnažte se na dotaz upozorňovat přidáváním nekonstruktivních příspěvků.

Ak chceš pomoc, hoď verejne kód trebárs na pastebin.com a určite sa na to mrkneme.
brazilec
Profil *
add) 8 - na dotaz neupozorňuji ale nemám rád neukončené a otebřené diskuze. Tedy pokud není k danému tématu již slov je třeba to korektně ukončit takovou diskuzi jako větou " více Ti nemužeme zde pomoci " Ok ?

Díky


Spise nez kod bych potreboval zaslat 5 - 6 ruznych scriptu ze kterych se to sklada a navazuji na sebe .
Jan Tvrdík
Profil
brazilec:
Takové věci spadají spíše do kategorie Práce a zakázky.
brazilec
Profil *
¨Zareagujete na toto téma které tu nyní rozebíráme v sekce " Práce a zakázky " pane Tvrdíku ?
Jan Tvrdík
Profil
brazilec:
Ne, nemám čas to řešit, ale vzhledem k jednoduchosti jsem pevně přesvědčen, že se vám tam někdo ozve.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: