21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
jtfcobra
Profil
Ahoj mam tyto hodnoty:
2015-02-01 06:04:42 Teplota: 21.5 , Vlhkost 52
2015-02-01 06:04:42 Teplota: 21.5 , Vlhkost 52
2015-02-01 06:04:42 Teplota: 21.5 , Vlhkost 52
2015-02-01 06:04:42 Teplota: 21.5 , Vlhkost 52
2015-02-01 06:04:42 Teplota: 21.5 , Vlhkost 52
2015-02-01 06:04:42 Teplota: 21.5 , Vlhkost 52
2015-02-01 06:04:42 Teplota: 21.5 , Vlhkost 52
2015-02-01 06:04:42 Teplota: 21.5 , Vlhkost 52

A potrebuji aby se vypasala jen jedna a ty stejne se nevypsaly jak na to?

><?php
$datum=$_GET["datum"];
$db = mysql_connect($hostname_test, $username_test, $password_test);
mysql_select_db($database_test,$db);
$vysledek = mysql_query($result); // proveden&iacute; sql dotazu 
if(!$data=mysql_query("SELECT * FROM teplomer.tme WHERE `KDY` LIKE '%".$datum."%' order by KDY asc",$db))
    {echo "<h2>Nepodařilo se připojit k tabulce zbozi.</h2>\n"; break;}
$rows=mysql_num_rows($data);
while($zaznam=mysql_fetch_array($data)){ 
$teplota=$zaznam["teplota"];
$vlhkost=$zaznam["vlhkost"];
$kdy=$zaznam["kdy"];
echo $kdy.'  Teplota: '.$teplota.' , Vlhkost '.$vlhkost.'</br>';
}
mysql_close($db);
?>
lionel messi
Profil
jtfcobra:
Riadok 6:
if(!$data=mysql_query("SELECT DISTINCT * FROM teplomer.tme WHERE `KDY` LIKE '%".$datum."%' order by KDY asc",$db))

DISTINCT nevracia duplicity.
jtfcobra
Profil
Tak to bohuel nefunguje... Jina rada
lionel messi
Profil
jtfcobra:
Jina rada
Čo spraví tento kód?
if(!$data=mysql_query("SELECT * FROM teplomer.tme WHERE `KDY` LIKE '%".$datum."%' GROUP BY `KDY` order by KDY asc",$db))

GROUP BY zoskupí dáta podľa KDY.
jtfcobra
Profil
A nemohl bych udelat prikaz nejak v cronu


vyhledat duplikaty a vymazat.... podle datumu KDY?


Tohle funguje
if(!$data=mysql_query("SELECT * FROM teplomer.tme WHERE `KDY` LIKE '%".$datum."%' GROUP BY `KDY` order by KDY asc",$db))
juriad
Profil
jtfcobra:
Spíš zařiď, aby se do databáze duplicity vůbec nedostaly. Má existovat pro každý den maximálně jeden záznam?
lionel messi
Profil
jtfcobra:
A nemohl bych udelat prikaz nejak v cronu
>
>
vyhledat duplikaty a vymazat.... podle datumu KDY?
Samozrejme, že áno. Odporúčam návod v FAQ:

Některé časteji řešené dotazy pro MySQL - FAQ » Odstranění duplicit

Mohol by mi niekto s pokročilejších kolegov vysvetliť, prečo v tomto prípade fungovalo GROUP BY, ale nie DISTINCT? Vďaka.
jtfcobra
Profil
no to nejde ovlivnit to je primo od zakaznika ... ty zaznamy

z te duplicity jsme fakt mimo nejak se nemohu v tom vyznat ....


DISTINCT jsem zkoušel a nic vypsalo se vse....

GROUP BY slo hned a nejsou kopie .... divny.....
lionel messi
Profil
jtfcobra:
z te duplicity jsme fakt mimo nejak se nemohu v tom vyznat ....
Podarilo sa mi niečo nájsť, myslím, že pomôže: stackoverflow.com/questions/6127338/sql-select-distinct-but-return-all-columns

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0