Autor Zpráva
hynek123456
Profil
Ahoj,
potřebuji poradit, nevíte proč toto nefunguje? Popřípadně, jak to mám udělat díky :)

       <?php
       $cislo = "1";
       ?>
       <div id="galerie">
           <img src="sipkyproweb.png" id="sipka1">
           <img src="fotog0.jpg" id="fgal0">
           <img src="fotog<?php $cislo ?>.jpg" id="fgal1">
           <img src="sipkyproweb2.png" id="sipka2">
       </div>
Tomáš123
Profil
hynek123456:
Na výpis slúži zápis:
<?php echo $cislo;?>
hynek123456
Profil
To už jsem zkoušel... to mi nejde... potřebuju aby se za to "fotog" vložila 1 protože ten obrázek se jmenuje fotog1.jpg
Tomáš123
Profil
hynek123456:
To už jsem zkoušel... to mi nejde...
Ako si to skúšal? Ukáž kód.
hynek123456
Profil
Tomáš123:
                            <?php
                            $cislo = "1";
                            
                            ?>
                            <div id="galerie">
                                <img src="sipkyproweb.png" id="sipka1">
                                <img src="fotog0.jpg" id="fgal0">
                                <img src="fotog<?php echo $cislo;?>.jpg" id="fgal1">
                                <img src="sipkyproweb2.png" id="sipka2">
                            </div>
Tomáš123
Profil
hynek123456:
Tá ukážka mi funguje. Mal by si napísať o čo sa pokúšaš...
han5vk
Profil
Toto by malo fungovať. Si si istý, že sa ti interpretuje php? Máš koncovku súboru .php? Pozri si výsledný zdroják, či sa ti vôbec niečo vypíše za "fotog". Ak áno, skontroluj si poriadne cesty k súborom.
hynek123456
Profil
Toto je celé, chci abych mohl tu proměnnou měnit a aby se střídaly obrázky. Dělám v netbeans a má to koncovku php. Soubory jsou všechny v jedné složce, fotka nad tím funguje, v tom problém není. Ta první fotka se načte normálně a místo té druhé je tam ikona jako kdyby byla špatná cesta...


Prostě mám složku a v ní mám fotky s názvem(fotog0.jpg a fotog1.jpg) + index.php (vím, že se to normálně nedělá do jednoho ale tohle je jen taková testovací stránka), stylopisy mám také v indexu neoddělené.
Keeehi
Profil
hynek123456:
To co je v [#5] je naprosto správně. Jak vypadá vygenerovaný zdrojový kód?
hynek123456
Profil
Keeehi:
jako jak to vypadá na té stránce?
Keeehi
Profil
ano
hynek123456
Profil
Keeehi:
1. obrázek se normálně zobrazí
2. je tam malá ikonka obrázku, jako kdyby byla špatná cesta
dal bych jsem obrázek ale asi to nejde, že?
Keeehi
Profil
hynek123456:
Aha, tak to jsme se špatně pochopili. Mě zajímá hlavně jak vypadá ten vygenerovaný html kód, který se posílá prohlížeči. Základy HTML, jak na HTML » Zobrazení zdrojového kódu
hynek123456
Profil
Keeehi:
<!--?php
$cislo = "1";
?-->

vypisuje se tam tohle + <img src="fotog<?php echo $cislo;?>.jpg"...>
Tomáš123
Profil
hynek123456:
vypisuje se tam tohle + <img src="fotog<?php echo $cislo;?>.jpg"...>
Čo znamená, že stránky nemáš na serveri. PHP je serverový skriptovací jazyk a na svoju činnosť server potrebuje. Nahraj stránky na nejaký freehosting s podporou PHP alebo si stiahni nejaký program, ktorý dokáže simulovať vhodné podmienky na tvojom počítači.
Keeehi
Profil
hynek123456:
Evidentně se ti neinterpretuje PHP kód. Máš vůbec nainstalovaný lokální server? Pokud ne tak www.pehapko.cz/sprava-serveru/instalace
hynek123456
Profil
Děkuji všem :)
hynek123456
Profil
Děkuji všem :)


vlastně jěště jedna otázka, nestačí mi xampp? Když na něm spustím Apache, MySQL a FileZilla? :) Jinak teda díky :)
Keeehi
Profil
hynek123456:
vlastně jěště jedna otázka, nestačí mi xampp?
Samozřejmě stačí. Těch balíčků, které řeší instalaci všech potřebných komponent je samozřejmě více.

Apache, MySQL a FileZilla?
Co potřebuješ je Apache a PHP. To ostatní je teď jen volitelné.

Malá poznámka na konec, http server nemusí být jen Apache, může to být třeba IIS nebo nginx. Pro začátky je ale určitě nejlepší použít apache, potože je v kombinaci s php a mysql nejrozšířenější a proto spousta řešení je popsána právě pro tuto kombinaci.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0