Autor Zpráva
marek888
Profil
Dobrý večer. Prošel jsem tu pár vláken a nikde jsem nenašel, co by mi pomohlo, asi jsem to nedokázal správně použít.
Mám kód na registraci, přihlášení a odhlášení. Čerpal jsem odtud: 1 část a 2 část.
Vše funguje, v registraci se mi zapíše uživatel do tabulky. Po přihlášení jsem přesměrován na stránku admin.php kde mám tento kód:
    if(isset($_SESSION['login'])){
    echo "<a href='logout.php'>Odhlásit</a>";
    }else{
    echo "musíte se přihlásit!";
    }
Tento kód jsem našel v jiných vláknech a nefunguje mi, stále i když se přihlásím mi píše, že se musím přihlásit. Pokud někdo víte, co tu mam za chybu, byl bych moc rád za radu. Děkuji všem za odpovědi.
Taps
Profil
marek888:
mas na zacatku skriptu session_start();?
Keeehi
Profil
marek888:
Případně v php.ini zapnuté session.auto_start?
marek888
Profil
Taps:
Teda pokud to chápu správě, musí být pokaždé u té podmínky if(isset($_SESSION['login'])){} napsáno session_start() ?
weroro
Profil
session_start() stačí spustiť iba jedenkrát. Ideálne je ho zavolať na úplnom začiatku (na prvom riadku PHP scriptu).
Potom ho už netreba volať a môžeš pracovať aj so 100 session poliami.
Zjednodušene ak chceš niekde pracovať so $_SESSION[], tak o tom musíš serveru povedať a to urobíš tak, že spustíš session_start().
marek888
Profil
weroro:
Děkuji, už to chápu!!

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: