Autor Zpráva
janky
Profil
Dobrý den. Začal jsem se učit z učebnice PHP na www.pehapko.cz. Na konci 6. kapitoli jsou 4 úkoly. U druhého zadání jsem se zasek. V zadání se píše:

2. Založte skript, ve kterém vytvoříte proměnnou $test, jejíž hodnotou bude řetězec "0". Na tuto proměnnou použijte příkaz empty() a jeho výsledek uložte do proměnné $prazdna. Pomocí var_dump vypište, co je v proměnné $vysledek.
Zde je můj kód:
<?php
    $test = "0";
    empty($prazdna = $test);
    var_dump($prazdna);
?>

Mě by zajímalo zda mám kód napsaný správně a kam zapsat proměnou $výsledek ? Když sem jí zapsal do var_dump($vysledek) tak server vypsal chybu. Když byl zápis tak var_dump($vysledek=$prazdna) Bylo vypsáno string(1) "0".

Děkuji za vysvětlení...
lionel messi
Profil
janky:
Mě by zajímalo zda mám kód napsaný správně
Nie. Správne:

<?php
$test = "0";
$prazdna = empty($test);
var_dump($prazdna); //vráti bool(true)
?>
Alphard
Profil
Cituji celý ukol
2. Založte skript, ve kterém vytvoříte proměnnou $test, jejíž hodnotou bude řetězec "0". Na tuto proměnnou použijte příkaz empty() a jeho výsledek uložte do proměnné $prazdna. Pomocí var_dump vypište, co je v proměnné $vysledek.

Tady má Joker předpokládám chybu, proměnná $vysledek skutečně neexistuje a kód vede k chybě. Úkol opravíme, předpokládaná podoba je:
2. Založte skript, ve kterém vytvoříte proměnnou $test, jejíž hodnotou bude řetězec "0". Na tuto proměnnou použijte příkaz empty() a jeho výsledek uložte do proměnné $prazdna. Pomocí var_dump vypište, co je v proměnné $prazdna.
Joker
Profil
Alphard:
Až teď jsem se dokopal k tomu to opravit, už je to snad správně, díky.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0