Autor Zpráva
Winston
Profil *
Dobrý den, lze zajistit podmínkou pokud má text míň jak 6 znaků tak ho nezapisovat?
Vím že se dá javascriptem zajistit pokud není znak v textarea tak ho neodesílat, ale byl bych rád kdyby to šlo ze strany php.
Děkuji za radu
mimochodec
Profil
if (mb_strlen($a)<6) {
..
Winston
Profil *
mimochodec:
Moc děkuji
Winston
Profil *
Dobrý den, vrátím se ještě jednou k dotazu.
Nyní mám tuto podmínku:
if (mb_strlen($skladba)>25 && !empty($_POST['text_id']) && !empty($_POST['skladba']) && !empty($_POST['nazev']) && $skladba != "%Warning: file_get_contents%"){

....

Měla by pustit dále script když, je text v proměnné skladba vetší než 25 znaků, když obsahuje text_id, když obsahuje skladba, když obsahuje název a nakonec by se v proměnné skladba, neměl vyskytovat text Warning: file_get_contents. Ovšem to poslední nefunguje. Ikdyž se text Warning: file_get_contents vyskytne tak to script provede. Jakým způsobem to do té podmínky zahrnout.
Děkuji za odpověď.
juriad
Profil
Winston:
Znaky % jako wildcardy fungují jen v databázi při porovnávání operátorem LIKE. V PHP testuješ přítomnost podřetězce funkci mb_strpos.

Za předpokladu, že si myslíš, že $skladba je to samé jako $_POST['skladba'] (neznám tvůj kód, jen varuji):
Podmínka na !empty($_POST['skladba']) by měla být před testem mb_strlen($skladba)>25, který nemusí projít i z důvodu zakázaných Regsiter globals.
Winston
Profil *
juriad:
if (mb_strlen($skladba)>25 && !empty($_POST['text_id']) && !empty($_POST['skladba']) && !empty($_POST['nazev']) && $skladba != mb_strpos($skladba, "Warning: file_get_contents")){

toto také neprojde
juriad
Profil
Winston:
A přečetl jsi si, co ta funkce vrací? Že vrací buď číslo, kde v seně se jehla nachází nebo FALSE. Správně je to tedy:
mb_strpos($skladba, "Warning: file_get_contents") !== FALSE
Všimni si operátoru !== na rozdíl od !=. Porovnej výsledky:
if (mb_strpos('abc', 'a') != FALSE) {
  echo 1;
} else {
  echo 2;
}
if (mb_strpos('abc', 'a') !== FALSE) {
  echo 3;
} else {
  echo 4;
}

Mimochodem, není lepší řešit příčinu problémů, že file_get_contents selže a tedy soubor se skladbou vůbec nevytvářet, než to, že bude obsahovat text chybové hlášky?
Winston
Profil *
juriad:
Děkuji, už jsem pochopil.
Zamyslím se nad tou příčinou. Moc děkuji

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: