Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
pitos Profil * |
#1 · Zasláno: 19. 3. 2015, 21:27:36
Zdravím,
Když pošlu z webu zprávu přes kontaktní formulář a ten mi potom přijde na mail který mám na tiscali tak mi přijde ve špatném kódování čili nezobrazují se mi háčky a čárky nad písmeny. Ale když to samé provedu ale nechám si to poslat na mail který mám na centrumu tak je to v pořádku. Kde může být chyba, že tiscali nedokáže příjmout správně zprávu v utf-8? $sender = $_POST['name']; $return = $_POST['email']; $message = nl2br($_POST['message']); $to = "mujmail@centrum.cz"; $subject = "Zpráva z www"; $headers = "From: " . strip_tags($return) . "\r\n"; $headers .= "Reply-To: ". strip_tags($return) . "\r\n"; $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n"; $headers .= "Content-Type: text/html; charset=UTF-8\r\n"; $msg = "<html><body>"; $msg .= "<h2 style='font-weight:bold;border-bottom:1px solid #bbb;'>Nová zpráva z www</h2>\r\n"; $msg .= "Jméno odesilatele: <strong>".$sender."</strong><br />\r\n"; $msg .= "Email odesilatele: <strong>".$return."</strong><br /><br />\r\n"; $msg .= "Zpráva: <br />\r\n"; $msg .= "<em>".$message."</em><br />\r\n"; $msg .= "</body></html>"; if(@mail($to, $subject, $msg, $headers)) { echo "yes"; } else { echo "no"; } |
||
Juraj Hajdúch Profil |
Problematika kódovania emailu (a jeho hlavičky) sa tu rozoberala už viackrát, napr. vo vlákne Nejčastější potíže s PHP (FAQ) » Kódování e-mailu, aneb abychom neposílali otazníky. alebo Nefungující skript na odesílání formuláře. Skúste sa tam pozrieť.
Skontrolujte si, aké kódovanie deklaruje tiscali na stránke (meta tag v hlavičke), kde zobrazuje aj príslušný email, možná kolízia (ovšem nepredpokladám to). Email posielate ako 'text/html', ale chýba vám tam hlavička (<head>) a v nej príslušný meta tag kódovania. Ak sa email posiela ako html, tak by mal kód správy obsahovať všetky náležitosti ako klasická stránka. |
||
lionel messi Profil |
#3 · Zasláno: 19. 3. 2015, 21:41:22
pitos:
Okrem toho, čo uviedol Juraj Hajdúch, dodám priamy odkaz na návod: Nejčastější potíže s PHP (FAQ) » Kódování e-mailu, aneb abychom neposílali otazníky.. Pár poznámok ku kódu: 1. Používať operátor @ na potláčanie chýb nie je najlepší nápad.
2. Funkcia strip_tags je nevhodne použitá (ak ochrana pred XSS, tak jedine htmlspecialchars a je otázne, či je v tomto prípade vôbec potrebná).
|
||
bestik_63 Profil |
#4 · Zasláno: 20. 3. 2015, 13:15:00
zkus použít knihovnu phpmailer a vyhneš se podobným problémům.
|
||
Časová prodleva: 10 let
|
0