Autor Zpráva
cíva
Profil *
Prosím o radu.. už si nevím rady, nemůžu přidat datum k souboru tak aby byl před koncovkou viz. (nazev24320152131.jpg) soubor nahrávám přes move_uploaded_file budu vám moc vděčnej za radu
Juraj Hajdúch
Profil
Vo všeobecnosti to vyriešite za pomoci php funkcie date, nie je to nič zložité...
$new_name = 'nazov'.Date("jnYHis", mktime()).'.jpg';
move_uploaded_file($tmp_name, $new_name);
Samozrejme si doplňte $new_name o príslušnú cestu,
nezabudnite si overiť mimetype a pod., ale to je nad rámec vašej otázky...
juriad
Profil
cíva:
Ukaž co máš?
Má se prostě mezi aktuální název a příponu vložit aktuální čas?

# $soubor je název souboru
$tecka = strrpos($soubor, '.');
if ($tecka != -1) {
  $novy = substr($soubor, 0, $tecka) . time() . substr($soubor, $tecka);
} else {
  $novy = $soubor . time();
}
# $novy je název souboru doplněný o čas (před poslední tečku, nebo na konec není-li)
Juraj Hajdúch
Profil
juriad:
Váš kód vyhodil chybu:

Warning: substr() expects at least 2 parameters, 1 given in...

a výsledok ($soubor = "asdf.jpg";):

asdf.1427230041
juriad
Profil
Po chvilce jsem to opravil. Chyběl mi tam první parametr a měl jsem chybně indexy.
A mimochodem, nemusíš mi vykat, já ti také tykám.
cíva
Profil *
děkuji za rady, problém sem vyřešil po svém sice trochu jinak než sem chtěl, ale jednoduše
$obrazek_dir = "uploads/";
$pdf_dir = "uploads/";
$obrazek_file = $obrazek_dir .$datum. basename($_FILES["obrazek"]["name"]);
$pdf_file = $pdf_dir .$datum. basename($_FILES["pdf"]["name"]);  
if (move_uploaded_file($_FILES["obrazek"]["tmp_name"], $obrazek_file))  
if (move_uploaded_file($_FILES["pdf"]["tmp_name"], $pdf_file))

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: