Autor Zpráva
Sobky
Profil
Zdravím, robil som Uplod obrázku podla videa na Youtube ale nejak mi to ten obrázok ne uloží a ani neviem ako sa to ukladá, alebo sa to ukladá do databázy?
<?php
if(!empty($_FILES['file'])){
    $file = $_FILES['file'];
    
    $file_name = $file['name'];
    $file_tmp = $file['tmp_name'];
    $file_sie= $file['size'];
    $file_error = $file['error'];
    
    
    $file_ext = explode('.', $file_name);
    $file_ext = strtolower(end($file_ext));
    
    $allowed = array('png', 'jpeg', 'jpg', 'gif');
    
    if(in_array($file_ext, $allowed)){
        if($file_error === 0){
            if($file_size <= 2097152){
                //$file_name_new = uniqid('', true) . '.' . $file_ext;
                echo $file_destination = 'images/' . $file_name;
                
                if(move_uploaded_file($file_tmp, $file_destination)){
                    $goodanswer = "Obrázok úspešne nahraný!";
                    $_SESSION['goodanswer'] = $goodanswer;
                    header('Location: /');
                }      <--- Tu je jeden problém čo som si všimol. Ten if sa nevykoná čiže nespraví nič...
            }else{
                $badanswer = "Vybraný súbor má príliš veľkú veľkosť!";
                $_SESSION['badanswer'] = $badanswer;
                header('Location: /');
            }           
        }else{
            $badanswer = "Pri nahrávaný nastal error!";
            $_SESSION['badanswer'] = $badanswer;
            header('Location: /');
        }       
    }else{
        $badanswer = "Zadaný typ súboru nieje povolený!";
        $_SESSION['badanswer'] = $badanswer;
        header('Location: /');
    }
}else{
    $badanswer = "Nieje vybraný žiadny súbor!";
    $_SESSION['badanswer'] = $badanswer;
    header('Location: /');
}
Keeehi
Profil
Adresář v cestě v $file_destination existuje? Jed do něj povolený zapís? V manuálu jsou popsané případy, kdy funkce move_uploaded_file vrací false.

Sobky:
alebo sa to ukladá do databázy?
Vždyť s databází vůbec nepracuješ, jak by se to tam asi dostalo?
Sobky
Profil
Takto: mám hlavnú zložku a potom v tej zložke zložku administracia a tam vytvoreny adresar images Tak aká bude k tomu cesta?
/administracia/images/ alebo ako? Lebo ono to už niekady aj dá že image upload ale nič sa mi tam neobjaví
mimochodec
Profil
Sobky:
Tak aká bude k tomu cesta?

Cestu zadej relativně k tomu souboru, ve kterém je toto php.
Tady máš myslím nadbytečné echo:

echo $file_destination = 'images/' . $file_name;

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: