Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
pema01 Profil |
#1 · Zasláno: 1. 4. 2015, 19:34:49
Ahoj,
mám formulář, kde mám input typu text (jelikož tam většinou vkládám text, mohu ale klidně i číslo). V PHP ověřuji, zda je políčko ve formuláři false (prázdné?), potom vrátím false celé funkci a vyhodí se ERROR. Když vkládám text (písmena), skript správně vyhodnotí TRUE (že je zde text) a funkce může pokračovat. Když ale zadám číslo, vyhodí mi to taky FALSE... Jak to napravit? Díky. |
||
Tomáš123 Profil |
#2 · Zasláno: 1. 4. 2015, 19:47:52
pema01:
„Jak to napravit?“ Ako false sa vyhodnotí iba nulové číslo. Ak ide o overenie vyplnenia políčka, pokojne použi !empty($_POST['name'] . Ak ide o niečo iné, pridaj sem prosím kód funkcie, na základe ktorej vyhodnocuješ údaje.
|
||
_es Profil |
#3 · Zasláno: 1. 4. 2015, 20:07:07
pema01:
„V PHP ověřuji, zda je políčko ve formuláři false (prázdné?)“ Ako „false“? Keď je políčko prázdne, tak je tam textový reťazec nulovej dĺžky, teda '' alebo "" , to treba overovať.
|
||
pema01 Profil |
#4 · Zasláno: 1. 4. 2015, 20:09:00 · Upravil/a: pema01
function isMissing($text, $right, $wrong1, $wrong2, $wrong3, $clue, $level, $category) { if (!empty($text) && !empty($right) && !empty($wrong1) && !empty($wrong2) && !empty($wrong3) && !empty($clue) && !empty($level) && !empty($category)) { return true; } else { ?> <script type="text/javascript"> window.location.href = "../Uzivatel/home.php?section=addQuestion&message=Chybí položka otázky"; </script> <?php return false; } } Tak jsem to upravil, ale stejně nic... Při zakládání příspěvku jsem si myslel, že změním jen nějaký type inputu v html, proto je to zde :-( |
||
Tomáš123 Profil |
#5 · Zasláno: 2. 4. 2015, 13:56:08
„Když ale zadám číslo, vyhodí mi to taky FALSE...“
Aké číslo? Nulu? Môžeš skúsiť do podmienky pridať if(!empty($var) and $var != 0) . Zistíš, či je problém iba s nulovými číslami... Vyskúšaj zadávať rôzne hodnoty.
|
||
pema01 Profil |
#6 · Zasláno: 2. 4. 2015, 14:57:37
Dobrý, už to mám, ověřuji zda $var="";
dík |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0