Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Dilema Profil * |
#1 · Zasláno: 10. 4. 2015, 14:45:54
Zdravím všechny,
s PHP nedělám zas tak dlouho, celkově moc dlouho neprogramuji a teď jsem se dostal do situace kde opravdu váhám jak to teda správně je. Vezmu to na příkladu, který bude snad jasný a dokážu na něm popsat kde mám problém. Mějme 2 třídy. ProductManager a WarehouseManager. ProductManager se nám stará o přidávání, editace, odstraňování produktů, fotek k produktům, atd. Nic složitého. Ale protože vím, že sklad bude mít taky svou logiku a bude lepší jej mít stranou. Takže sis jej dám do samotné třídy WarehouseManager, tam se bude naskladňovat a vyskladňovat zboží. A teď právě přichází to, s čím si tam nejsem úplně jistej. Když budu editovat sklad produktu, musím nejdřív najít produkt (skrze ProductManager), potom ho předat do WarehouseManageru a až potom budu moci provést nějakou změnu (využívám Kdyby/Doctrine, Nette). To znamená že je to nějaká práce navíc, než kdybych to měl prostě v ProductManageru a v něm bych naskladňoval a vyskladňoval. Snad jsem ten problém popsal srozumitelně. Jde mi o to, že si nechci ničím zbytečně přidělávat práci, tak jestli sem to jen blbě pochopil, nebo to tak prostě je. Díky za odpovědi všem. |
||
aDAm Profil |
#2 · Zasláno: 10. 4. 2015, 15:17:31
No nevím zda tě chápu dobře, ale pokud používáš doctrine....
Pokud udržuješ nějakou historii skladu a jeho pohyby tak jendoduše si vemeš entitu produktu a předáš ji tomu WarehouseManageru s informací o pohybu, ten tuto informaci uloží do db. Entitu produktu nejspíše dostaneš pomocí ProcutManageru pokud tě dobře chápu. Na tomto postupu nevidím nic špatného. |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0