Autor Zpráva
valocsay
Profil *
zdravím

potreboval by som takú... neviem ako to nazvať :D
povedzme ze mám toto v index.php
<input type="text" name="odpoved2" value="Sem odpoved 1" />
<input type="text" name="odpoved2" value="Sem odpoved 2" />
<input type ="submit" name="sub" value="odoslat"
a potrebujem že keď klikne na submit tak ho to otvori na stranku index.php?(odpoved1),(odpoved2)<----- toto je iba ako cca si myslím ze by to malo byť. :D a potom aby na tej stránke to vypísalo odpoveď 1: (odpoved1) a odpoveď 2: (odpoved2) ako na to prosím??? :P
Alphard
Profil
Nejsem si jist, jestli ten popis chápu správně, ale přibližně tak to funguje. Pokud se formulář odesílá metodou get (musí tam být ještě tag form), budou vložené informace v adrese a na cílové stránce je lze najít v $_GET['odpoved1'] a $_GET['odpoved2']. Jen teda v ukázce máte 2x odpoved2, předpokládám, že je to překlep.
valocsay
Profil *
mohli by ste mi prosím napísať čo mám napísať do dokumentu index.php? :) preto že by som to chcel vidieť už v kóde keďže tých odpovedí mam asi 20 keď nie viac :P a nerád by som sa v tom stratil :) presne ako mám zapísať ten formulár a aj ako mam dať ten odkaz a ako použiť to get. viem že toto nieje "urob to za mňa" ale plánujem to použivať častejšie a skorej sa v tom zorientujem keď budem mať názornú ukážku :) ďakujem :)
xROAL
Profil
Taký úplný základ by mohol vyzerať takto:
<?php
 if(isset($_GET['sub'])){
  echo "Odpoveď 1: ".$_GET['odpoved1']."<br>";
  echo "Odpoveď 2: ".$_GET['odpoved2'];
 }
?>
<form method="get">
  <input type="text" name="odpoved1">
  <input type="text" name="odpoved2">
  <input type="submit" name="sub" value="Odoslať">
</form>
valocsay
Profil *
a ešte poprosím ako mám zapísať ten odkaz index.php?......... ??? :)
xROAL
Profil
valocsay:
Ty nepotrebuješ žiadny taký odkaz nikde zapisovať, o jeho "vytvorenie" sa postará <form method="get">.
Skopíruj si, čo som sem dal, hoď si to na server, vyplň formulár, odošli a uvidíš, čo sa bude diať.
valocsay
Profil *
a dá sa niečo spraviť aby tie boxy zmizli ?? :)
xROAL
Profil
Je tam podmienka, ktorá sa splní len keď je formulár odoslaný. Formulár chceš zobraziť len vtedy, keď ešte odoslaný nie je (ak to správne chápem). To je celkom jednoduchá úprava, ktorú by si hádam zvládol aj sám.
bestik_63
Profil
domácí úkol ze školy co? a makovičku se ti namáhat nechce viď?
valocsay
Profil *
nope nie do školy mi sa toto neučíme škoda :( a preto musím písať sem :) som "samouk" a to čo si neviem nájsť na nete musím napísať na fórum :)


xROAL:
diky myslel som ze to bude ťažšie :D
bestik_63
Profil
promiň vypadalo to na dotaz středoškoláka, co dostal úkol a nechtělo se mu vymýšlet řešení. :-)

jinak pokud nechceš po odeslání odpovědi zobrazovat znova formulář tak musíš buď napsat podmínku pro vypsání formuláře
např.
<?php
if(isset($_GET['sub'])){
 echo "Odpoveď 1: ".$_GET['odpoved1']."<br>";
 echo "Odpoveď 2: ".$_GET['odpoved2'];
}
else{
?>
<form method="get">
  <input type="text" name="odpoved1">
  <input type="text" name="odpoved2">
  <input type="submit" name="sub" value="Odoslať">
</form>
<?php
}
?>
případně do podmínky přidat ukončení scriptu, takže další kód se neprovede:
<?php
 if(isset($_GET['sub'])){
  echo "Odpoveď 1: ".$_GET['odpoved1']."<br>";
  echo "Odpoveď 2: ".$_GET['odpoved2'];
  exit;
 }
?>
<form method="get">
  <input type="text" name="odpoved1">
  <input type="text" name="odpoved2">
  <input type="submit" name="sub" value="Odoslať">
</form>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: