Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
tomas2245 Profil |
#1 · Zasláno: 26. 4. 2015, 10:36:34
Zdravím,
mám stránku kde mám objednávkový formulár, keď sa vyplní tak sa odošle na môj mail. Dnes ráno mi prišlo niečo takéto: vie mi niekto povedať čo to znamená a ako sa proti takýmto ďalším správam vyhýbať? a ešte mi niekedy chodia aj prázdne maily... dá sa to nejako zakázať? |
||
juriad Profil |
#2 · Zasláno: 26. 4. 2015, 10:41:17
tomas2245:
Na první pohled jde o spam. Nasaď nějakou antispamovou ochranu. Proti prázdným objednávkám se chraň tak, že zkontroluješ, zda uživatel vyplnil vše povinné. |
||
tomas2245 Profil |
#3 · Zasláno: 26. 4. 2015, 10:42:37
juriad:
áno pre prázdne objednávky to tak mám vyriešené ale keď tam dá medzeru, tak sa to už aj tak odošle. |
||
Marschmallow Profil |
tomas2245:
Na této diskusi se používá (nebo používal) tenhle způsob: Ve formuláři je povinné inputové políčko, které je zneviditelněno pomocí hidden. Javascript do tohoto políčka automaticky doplní nějaké číslo (nebo slovo...) a pokud se následně v PHP shoduje, formulář se odešle. Pokud bylo nevyplněné, nebo se neshoduje, tak se formulář neodešle. Jelikož uživatel k tomuto políčku nemá normálně přístup, tak je pravděpodobnost, že ani jeho obsah nezmění. Prostě, pokud je vypnutý JavaScript a uživatel nezná správný obsah políčka, formuláře se neodešle. Další možností (a již otravující uživatele) je třeba vypočítat příklad, nebo psat reCaptchu. |
||
juriad Profil |
#5 · Zasláno: 26. 4. 2015, 10:46:46
tomas2245:
Zkontroluj neprázdnost po prohnání trim. Marschmallow: Přesně tak; momentálně tu máme: „Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři: “ |
||
tomas2245 Profil |
#6 · Zasláno: 26. 4. 2015, 11:20:19
diky páni vyskúšam :)
|
||
Časová prodleva: 10 let
|
0