Autor Zpráva
Adrián Prelovský
Profil
Zdravím, po dlouhé době jsem se dal zase na nějaké to zkoušení programování :D.
Mám takový problém, že nevím jak udělat odkaz pod článkem aby se zobrazil celý článek, a ne jenom úryvek, zkoušel jsem toto:
echo "<a href='cely.php?id=$zaznam[id]'>zobrazit celý článek</a>";

ale nefunguje to, napíše, že stránka neexistuje.

Soubor výpis:
<?php
header("Content-Type: text/html; charset=utf-8");
require("db.php");
$spojeni = mysql_connect($db_server, $db_user, $db_pass) or Die(mysql_error());
mysql_select_db($db_databaze) or Die(mysql_error);
 
$vysledek = mysql_query( 
"SELECT * FROM events ORDER BY datum DESC LIMIT 0,50", 
$spojeni);
/* Konec přímé práce s databází. */
 
/* Cyklem procházím řádky výsledku a vytahuju z něj hodnoty do nového pole $zaznam*/
while ($zaznam = mysql_fetch_array($vysledek) ): 
echo "Titulek: ";
echo $zaznam["titulek"];
echo "<br> ";
echo "Datum: "; 
echo $zaznam["datum"];
echo "<br>";
echo "Úryvek: ";
echo $zaznam["zkracene"];
echo "<br>";
echo "clanek: ";
echo $zaznam["clanek"];
echo "<a href='cely.php?id=$zaznam[id]'>zobrazit celý článek</a>";
echo "</p>";
endwhile;
?>

Soubor cely.php
<?php
header("Content-Type: text/html; charset=utf-8");
require("db.php");
mysql_connect($db_server, $db_user, $db_pass) or die(mysql_error());
mysql_select_db($db_databaze) or die(mysql_error());
 
$vysledek = mysql_query("SELECT * FROM `events` WHERE `id`=".(int)$_GET['id']." LIMIT 1") or die(mysql_error())
/* Konec přímé práce s databází. */
 
/* Cyklem procházím řádky výsledku a vytahuju z něj hodnoty do nového pole $zaznam*/
while ($zaznam = mysql_fetch_array($vysledek) ):   
echo "<H2>";
echo $zaznam["titulek"];
echo "</h2>"       ;
echo "<h4> ";

echo $zaznam["datum"];
echo "</H4> ";

echo $zaznam["zkracene"];
echo "<br>";
echo "clanek: ";
echo $zaznam["clanek"];
echo "</p>";  

endwhile;
?>

a SQL
-- phpMyAdmin SQL Dump
-- version 3.5.2.1
-- http://www.phpmyadmin.net
--
-- Počítač: localhost:3306
-- Vygenerováno: Sob 02. kvě 2015, 23:12
-- Verze MySQL: 5.5.27
-- Verze PHP: 5.4.5

SET SQL_MODE="NO_AUTO_VALUE_ON_ZERO";
SET time_zone = "+00:00";


/*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_CLIENT=@@CHARACTER_SET_CLIENT */;
/*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_RESULTS=@@CHARACTER_SET_RESULTS */;
/*!40101 SET @OLD_COLLATION_CONNECTION=@@COLLATION_CONNECTION */;
/*!40101 SET NAMES utf8 */;

--
-- Databáze: `pnservis`
--

-- --------------------------------------------------------

--
-- Struktura tabulky `events`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `events` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `titulek` text NOT NULL,
  `datum` date NOT NULL DEFAULT '0000-00-00',
  `zkracene` text NOT NULL,
  `clanek` text NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=18 ;

--
-- Vypisuji data pro tabulku `events`
--

INSERT INTO `events` (`id`, `titulek`, `datum`, `zkracene`, `clanek`) VALUES
(16, 'hlj', '2015-05-02', 'hl', 'kklůůkkůkůkůjů'),
(17, 'ššščččšššč', '2015-05-02', 'ee', 'rr');

/*!40101 SET CHARACTER_SET_CLIENT=@OLD_CHARACTER_SET_CLIENT */;
/*!40101 SET CHARACTER_SET_RESULTS=@OLD_CHARACTER_SET_RESULTS */;
/*!40101 SET COLLATION_CONNECTION=@OLD_COLLATION_CONNECTION */;

Předem mnohokrát děkují :)
Alphard
Profil
Na 7. řádku chybí středník, ale čekal bych jinou chybovou hlášku než neexistující stránka.
Joker
Profil
Adrián Prelovský:
Jakou adresu odkazu to echo vytvoří?

Nemělo by to být spíš:
echo "<a href='cely.php?id=" . $zaznam["id"] . "'>zobrazit celý článek</a>";
Adrián Prelovský
Profil
Jo díky ! :) ale ted mám jiný problém, po kliknutí na "zobrazit článek" se mi vypíše jenom
"článek:" a nic víc. Nevíte co s tím?


Vyřešeno, zapomněl jsem na while, ale díky!

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: