Autor Zpráva
webguru
Profil
Dobrý podvečer. Potreboval by som pomoc s týmto skriptom. Zistuje počet súborov v zložke, ale aj keď je zložka prázdna, už mi vypisuje 2
Vedeli by ste mi s tým pomôcť?

$dir= opendir('images');
$pole=array(); 
$i=0; 
while ($citaj=readdir($dir)){ 
$i++; 
$pole[$i]=$citaj; 
} 
closedir($dir); 
$a= count ($pole);
echo "$a"; 
juriad
Profil
To proto, že i každý (i prázdný) adresář obsahuje tyto 2 soubory:
- hardlink na nadřazený adresář
- hardlink na sebe samého
Kdyby sis vypsal $pole, zjistil bys to. Toto se týká především Linuxu, na kterém běží drtivá většina hostingů.
Keeehi
Profil
To bude tím, že v té složce jsou "soubory" . a .. což jsou odkazy na aktuální a nadřazenou složku.

Buď si tam přidej podmínku
if(!in_array($citaj, array('.', '..')))
Nebo si na konci prostě 2 odečti. Což asi není multiplatformní ale pro jeden předem známý systém to bude stačit.
webguru
Profil
Dakujem. nenapadlo ma to
//edit Keeehi Funguje. Díki

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: