Autor Zpráva
lubos.van
Profil
Zdravím všechny, snad se najde dobrá duše, která by mi mohla pomoci.

Mám zcela jednoduché stránky v html (víc nezvládnu:) a udělal jsem si tam niže uvedený formluář. K tomuto formuláři mám poslat.php, vše mi funguje, ale do mailu mi přijdou nesmysly místo češtiny - prostě místo č, ř, š, ť... přijdou různé znaky, tedy je nečitelné. Pokud se vyplní bez diakritiky, přijde vše v pořádku. Nevíte, v čem jsem udělal chybu?

Díky moc.

index.html (výtah z hlavičky a pak formulář)

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
  <meta http-equiv="content-type"
 content="text/html; charset=UTF-8">
  <title>Moje stránky</title>
  <link type="image/x-icon" rel="icon"
 href="favicon.ico">
  <link type="image/x-icon" rel="shortcut icon"
 href="favicon.ico">
  <meta http-equiv="content-type"
 content="text/html; charset=UTF-8">
</head>
<body
 style="color: rgb(0, 0, 0); background-color: rgb(244, 244, 244);"


            <table
 style="background-color: rgb(232, 232, 232); text-align: left; margin-left: auto; margin-right: auto; width: 560px; height: 309px;"
 border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
              <tbody>
                <tr>
                  <td
 style="vertical-align: top; text-align: center; background-color: rgb(51, 51, 51);">
                  <div
 style="text-align: left; font-weight: bold; background-color: rgb(51, 51, 51); color: rgb(255, 255, 255);"><big><big>Kontaktni formular; <small><small>(vyplňte bez
diakritiky)<br>
&nbsp; </small></small></big></big></div>
                  <form style="background-color: rgb(51, 51, 51);"
 action="poslat.php" method="post">
                    <div
 style="text-align: right; background-color: rgb(51, 51, 51);"></div>
                    <table
 style="text-align: left; background-color: rgb(51, 51, 51); width: 525px; height: 142px;"
 class="text" border="0">
                      <tbody>
                        <tr>
                          <td
 style="width: 182px; text-align: right; color: rgb(255, 255, 255);"><strong>Jm&eacute;no
a př&iacute;jmen&iacute;</strong></td>
                          <td style="width: 448px;"><input
 size="40" name="jmeno"></td>
                        </tr>
                        <tr>
                          <td
 style="width: 182px; text-align: right; color: rgb(255, 255, 255);"><strong>Telefon</strong></td>
                          <td style="width: 448px;"><input
 size="40" name="telefon" value="+420"></td>
                        </tr>
                        <tr>
                          <td
 style="width: 182px; text-align: right; color: rgb(255, 255, 255);"><strong>Email</strong></td>
                          <td style="width: 448px;"><input
 size="40" name="email" value="@"></td>
                        </tr>
                        <tr>
                          <td
 style="vertical-align: top; width: 182px; text-align: right; color: rgb(255, 255, 255);"><strong>Zpr&aacute;va</strong></td>
                          <td style="width: 448px;"><textarea
 name="text" accesskey="t" rows="7" cols="40"></textarea></td>
                        </tr>
                        <tr>
                          <td colspan="2"
 style="width: 448px; text-align: right; background-color: rgb(51, 51, 51);"><input
 value="Vymazat" type="reset"> &nbsp; &nbsp;
&nbsp; &nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp; &nbsp;
&nbsp;
&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;
&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;
&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;
&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;
&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;<input
 class="button" value="Odeslat" type="submit">
                          </td>
                        </tr>
                      </tbody>
                    </table>
                  </form>
                  </td>
                </tr>
              </tbody>
            </table>
            </td>
            <td style="text-align: center;"></td>
          </tr>
        </tbody>
      </table>



poslat.php

Content-Type: text/html; charset=UTF-8
<?php
$to = "mujmail@mujmail.cz";
$extra = "From: ".$_POST['email']."\r\nReply-To: ".$_POST['email']."\r\n";
$subject = "Jmeno ".$_POST['jmeno']."";
$mess = "Jmeno a prijmeni: ".$_POST['jmeno']."\nEmail: ".$_POST['email']."\nTelefon: ".$_POST['telefon']."\nZprava:\n".$_POST['text']."";
mail ($to, $subject, $mess, $extra);
?>
<html><head>
<meta http-equiv="refresh" content="0; url=stav.html">
<title>Presmerovani...</title>
</head><body></body></html>


Příchozí e-mail pak vypadá takto:

Jmeno a prijmeni: ÄŒenÄ›k Ĺ aĹĄek
Email: cenek.sasek@gmail.com
Telefon: +420777888999
Zprava:
ZkouĹĄka zprĂĄvy pro ÄŒeĹˆka Ĺ aĹĄka.



Děkuji za radu...
smiesek
Profil
já bych zkusila ještě doplnit o base64_encode:

$mess = base64_encode("Jmeno a prijmeni: ".$_POST['jmeno']."\nEmail: ".$_POST['email']."\nTelefon: ".$_POST['telefon']."\nZprava:\n".$_POST['text']."");
mimochodec
Profil
Doporučuju místo funkce mail() používat http://phpmailer.worxware.com - kromě kódování to zjednodušuje práci s přílohami.
lubos.van
Profil
smiesek:
Email prošel, ale doručen byl jako tento řetězec:

Sm1lbm8gYSBwcmlqbWVuaTogTHVib8WhIFZhbsOtxI1lawpFbWFpbDogQApUZWxlZm9uOiArNDIwClpwcmF2YToKWmtvdcWha2E=
Alphard
Profil
smiesek [#2]:
Tohle je dost vytržené z kontextu, bez patřičné hlavičky to bude spíš na škodu. Některé programy možná odhadnou, že mají dekódovat base64, ale určitě ne všechny.

lubos.van [#1]:
Viz zdejší PHP FAQ.

mimochodec:
Doporučuju místo funkce mail() používat http://phpmailer.worxware.com - kromě kódování to zjednodušuje práci s přílohami.
Na přílohy s použitím knihovny naprosto souhlasím, ale ty autor nepoužívá. Spolehlivě odeslat mail s diakrtikou jde pomocí zdejší scriptu, který je na jednorázové použití začátečníkem mnohem jednodušší. U PHP Maileru bude začátečník půl dne řešit jen to, co má vlastně stáhnout.

lubos.van [#4]:
Syntaktické chyby by měl vyřešit i začátečník a protože kód [#2] je syntakticky správně, tak jste něco rozbil sám u sebe. Tipuji chybějící ukončovací závorku.
lubos.van
Profil
lubos.van, Alphard:
Děkuji všem tady za rady, ale opravdu bych uvítal jak přesně mám opravit, aby fungovalo.

Jsem skutečně začátečník a stačí mi tento obyč formulář, nepotřebuji přílohy... Snad jen bych ještě doplnil povinnost vyplnit některá pole a možná uvažuju o captcha.

Ale přednostně teď řeším tu češtinu...:(


Alphard:

Prohlížel jsem a chybu tam nevidím...

Content-Type: text/html; charset=UTF-8
<?php
$to = "mujmail@mujmail.cz";
$extra = "From: ".$_POST['email']."\r\nReply-To: ".$_POST['email']."\r\n";
$subject = "Klient ".$_POST['jmeno']."";
$mess = base64_encode("Jmeno a prijmeni: ".$_POST['jmeno']."\nEmail: ".$_POST['email']."\nTelefon: ".$_POST['telefon']."\nZprava:\n".$_POST['text']."");
mail ($to, $subject, $mess, $extra);
?>
<html><head>
<meta http-equiv="refresh" content="0; url=stav.html">
<title>Presmerovani...</title>
</head><body></body></html>



Alphard:
Procházel jsem již spousty diskusí a témat, a vyzkoušel spousty návrhů - ale nikdy mi to nefungovalo, proto jsem se obrátil sem přímo s mým skriptem, včera jsem se s tím trápil do 4hod. do rána a nic:(
Alphard
Profil
Kvůli podobným dotazům jsem před 6 lety napsal Nejčastější potíže s PHP (FAQ) » Kódování e-mailu, aneb abychom neposílali otazníky., jasnější to snad být nemůže.
lubos.van
Profil
Alphard:
Teď jsem zkoušel právě z tohoto odkazu doplňovat do poslat.php zmiňované řádky, ale bez úspěchu, nic mi nepomohlo, stále stejné... Mimochodem, to je jedno z toho, co jsem zkoušel v noci... Jsem fakt laik, tak se na mně nezlobte, ale každý mi tak primitivní statickou stránku odmítl udělat, tak se v tom plácám sám...

Zkusil jsem ještě upravit takto, ale vůbec to nepomohlo:

<html>
<head>
<title>Odeslání emailu</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
<body>
<?php
$to = "mujmail@mujmail.cz";
$extra = "From: ".$_POST['email']."\r\nReply-To: ".$_POST['email']."\r\n";
$subject = "Klient ".$_POST['jmeno']."";
$mess = base64_encode("Jmeno a prijmeni: ".$_POST['jmeno']."\nEmail: ".$_POST['email']."\nTelefon: ".$_POST['telefon']."\nZprava:\n".$_POST['text']."");
mail ($to, $subject, $mess, $extra);
?>
<html><head>
<meta http-equiv="refresh" content="0; url=stav.html">
<title>Presmerovani...</title>
</head><body></body></html>
Alphard
Profil
lubos.van [#8]:
Použijte svůj kód z prvního příspěvku, jen zkopírujte ty funkce z FAQ a místo mail() volejte funkci cs_mail().

Zkoušení bez přemýšlení fungovat nebude, rada [#2] smiesek byla špatná, jak jsem vysvětlil výše.
lubos.van
Profil
Alphard:
Ono je to těžké, když tomu ani za mák nerozumím a ještě dle Vás mi je razeno chybně... to v tom pak plavu ještě víc...

Tedy opravit jsem takto:

Content-Type: text/html; charset=UTF-8
<?php
$head = "MIME-Version: 1.0".PHP_EOL;
$head .= "Content-Type: text/plain; charset=\"utf-8\"".PHP_EOL;
$head .= "Content-Transfer-Encoding: base64".PHP_EOL;
$predmet = "=?utf-8?B?".base64_encode(autoUTF($predmet))."?=";
$zprava = base64_encode(autoUTF($zprava));
$to = "mujmail@mujmail.cz";
$extra = "From: ".$_POST['email']."\r\nReply-To: ".$_POST['email']."\r\n";
$subject = "Klient ".$_POST['jmeno']."";
$mess =("Jmeno a prijmeni: ".$_POST['jmeno']."\nEmail: ".$_POST['email']."\nTelefon: ".$_POST['telefon']."\nZprava:\n".$_POST['text']."");
cs_mail ($to, $subject, $mess, $extra);
?>
<html><head>
<meta http-equiv="refresh" content="0; url=stav.html">
<title>Presmerovani...</title>
</head><body></body></html>

A hází mi to chybu Fatal error: Call to undefined function autoUTF() in /data/web/virtuals/101377/virtual/www/poslat.php on line 5
Tomáš123
Profil
lubos.van:
undefined function
Nedefinovaná funkcia. Pred skript umiestni definíciu funkcie autoUTF(), ktorá je uvedená vo FAQ ako prvý viacriadkový kód. Taktiež bude potrebná aj definícia funkcie cs_mail() uvedená v tom istom kóde nižšie.

Zvýrazňovač syntaxe má problém s prvým riadkom. Nejde náhodou o nesprávne zapísanú <meta> značku?
smiesek
Profil
omlouvám se, že jsem tedy radila lubos.van chybně. Pouze jsem chtěla pomoci a pořád se taky učím, čtu a studuju. Kdybych mlčela, tak bych byla zase v přesvědčení, že by to bylo OK.
lubos.van
Profil
Tomáš123:

Myslíte nějak takhle? Taky mi nefunguje.... Mám pocit, že se motám kolem jedné malé hloupé chybičky... Nemohl bych vás někoho poprosit, nenapsali byste mi zde tedy přesné kompletní kód, který mám do PHP vložit, aby to fungovalo? A ještě jedna chybička, které jsem si všiml, není tam skript na to, aby se odeslal i odesílatel - do mejlu to přijde jako od NONAME odesílatele bez e-mailové adresy, pak se to snaží zařadit do spamu - myslím tím, že není žádný odesílatel.

Děkuji.

<meta>Content-Type: text/html; charset=UTF-8
<?php
function autoUTF($s)
{
    if (preg_match('#[\x80-\x{1FF}\x{2000}-\x{3FFF}]#u', $s)) // detect UTF-8
    {
        return $s;
    }
    elseif (preg_match('#[\x7F-\x9F\xBC]#', $s)) // detect WINDOWS-1250
    {
        return iconv('WINDOWS-1250', 'UTF-8', $s);
    }
    else // assume ISO-8859-2
    {
        return iconv('ISO-8859-2', 'UTF-8', $s);
    }
}
 
function cs_mail($to, $predmet, $zprava, $head = "")
{
    $predmet = "=?utf-8?B?".base64_encode(autoUTF($predmet))."?=";
    $head .= "MIME-Version: 1.0".PHP_EOL;
    $head .= "Content-Type: text/plain; charset=\"utf-8\"".PHP_EOL;
    $head .= "Content-Transfer-Encoding: base64".PHP_EOL;
    $zprava = wordwrap(base64_encode(autoUTF($zprava)), 78, PHP_EOL, true);
    return mail($to, $predmet, $zprava, $head);
<?php
$head = "MIME-Version: 1.0".PHP_EOL;
$head .= "Content-Type: text/plain; charset=\"utf-8\"".PHP_EOL;
$head .= "Content-Transfer-Encoding: base64".PHP_EOL;
$predmet = "=?utf-8?B?".base64_encode(autoUTF($predmet))."?=";
$zprava = base64_encode(autoUTF($zprava));
$to = "mujmail@mujmail.cz";
$extra = "From: ".$_POST['email']."\r\nReply-To: ".$_POST['email']."\r\n";
$subject = "Klient ".$_POST['jmeno']."";
$mess = ("Jmeno a prijmeni: ".$_POST['jmeno']."\nEmail: ".$_POST['email']."\nTelefon: ".$_POST['telefon']."\nZprava:\n".$_POST['text']."");
cs_mail ($to, $subject, $mess, $extra);
?>
<html><head>
<meta http-equiv="refresh" content="0; url=stav.html">
<title>Presmerovani...</title>
</head><body></body></html>
Keeehi
Profil
lubos.van:
První řádek smazat. Ten by měl být dříve jinde ale teď už nemá být nikde.

Dále je potřeba tam ty funkce nakopírovat pořádně. autoUTF se ti povedlo ale cs_mail ne. Tam ti chybí ukončující závorka. No a po těch dvou funkcích ti tam následuje hromada bordelu která vznikne když splácneš více rad bezmyšlenkovitě dohromady. Více kódu neznamená lepší výsledek. Takže všechen balast smazat a použít jen hezké:

$to = "mujmail@mujmail.cz";
$subject = "Klient ".$_POST['jmeno'];
$message = "Jmeno a prijmeni: ".$_POST['jmeno'].PHP_EOL.
           "Email: ".$_POST['email'].PHP_EOL.
           "Telefon: ".$_POST['telefon'].PHP_EOL
           "Zprava:".PHP_EOL.$_POST['text'];
$extra = "From: ".$_POST['email'].PHP_EOL.
         "Reply-To: ".$_POST['email'].PHP_EOL;
cs_mail ($to, $subject, $message, $extra);
lubos.van
Profil
Keeehi:
Děkuji, konečně pro mě relevantní rada - výpis co mám dát do php.

Nicméně jsem tak udělal a píše mi to tuto chybu po odeslání formuláře:

Parse error: syntax error, unexpected '"Zprava:"' (T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING) in /data/web/virtuals/101377/virtual/www/poslat.php on line 7


Jinak nemám program na php, tedy tvořím ve wordpadu, ale to by prý problém být neměl.

Stránky jsem dělal v nvu, ale ten prý php neumí uložit, tak proto. Já jen, aby to nemělo také souvislost.

Komplet můj php nyní vypadá takhle:

<?php
$to = "mujmail@mujmail.cz";
$subject = "Klient ".$_POST['jmeno'];
$message = "Jmeno a prijmeni: ".$_POST['jmeno'].PHP_EOL.
           "Email: ".$_POST['email'].PHP_EOL.
           "Telefon: ".$_POST['telefon'].PHP_EOL
           "Zprava:".PHP_EOL.$_POST['text'];
$extra = "From: ".$_POST['email'].PHP_EOL.
         "Reply-To: ".$_POST['email'].PHP_EOL;
cs_mail ($to, $subject, $message, $extra);
?>
<html><head>
<meta http-equiv="refresh" content="0; url=stav.html">
<title>Presmerovani...</title>
</head><body></body></html>
mimochodec
Profil
Na konci 6. řádku chybí tečka. Tohle ladění "vůbec ničemu nerozumím, udělejte to za mě" mě moc nebaví.
Keeehi
Profil
Na konci řádku 6 jsem zapomněl tečku. Proto ta chyba.
Ale nečetl jsi můj příspěvek pozorně! Psal jsem, že ty 2 nakopírované funkce tam máš nechat. Jen je nakopírovat bez chyb!

Takže znovu. A upozorňuji, že vycházím ze stavu který máš teď.
1. Na řádek kde je telefon doplnit na konec tečku stejně jako to mají 2 řádky nad ním.
2. Správně na začátek nakopírovat funkce autoUTF a cs_mail. Nic nevynechat, hlavně ne tu koncovou uzavírací závorku jako minulé.
S tímto to už musíte určitě zvládnout. Pokud ne, tak vám to někdo určitě udělá ale pak už musíte nejspíš počítat i s fakturou.

lubos.van:
Jinak nemám program na php, tedy tvořím ve wordpadu, ale to by prý problém být neměl.
Ano, problém by to být neměl.
lubos.van
Profil
mimochodec:
Promiň, ale psal jsem, že tomu vůbec ale vůbec nerozumím, proto jsem prosil o radu... Nechci dělat chytrého a snažit se upravovat něco, čemu nerozumím, tak se raději zeptám.

Doplnil jsem tečku, tedy nyní vypadá takto:

<?php
$to = "mujmail@mujmail.cz";
$subject = "Klient ".$_POST['jmeno'];
$message = "Jmeno a prijmeni: ".$_POST['jmeno'].PHP_EOL.
           "Email: ".$_POST['email'].PHP_EOL.
           "Telefon: ".$_POST['telefon'].PHP_EOL.
           "Zprava:".PHP_EOL.$_POST['text'];
$extra = "From: ".$_POST['email'].PHP_EOL.
         "Reply-To: ".$_POST['email'].PHP_EOL;
cs_mail ($to, $subject, $message, $extra);
?>
<html><head>
<meta http-equiv="refresh" content="0; url=stav.html">
<title>Presmerovani...</title>
</head><body></body></html>

a stejně mi to vyhazuje chybu:

Fatal error: Call to undefined function cs_mail() in /data/web/virtuals/101377/virtual/www/poslat.php on line 10

Prohlížím řádek 10 a nic mi tam nechybí, ani obě dvě závorky...


Jelikož tomu nerozumím, tak věřím tomu, co mi kdo pošle a nesnažím se tam sám něco upravit, protože bych to mohl akorát tak dobastlit. Proto když tam něco chybí, já to nevidím a nevím, že tam něco chybí a když mi to tak někdo pošle, věřím tomu, že to tak dotyčný myslel dobře, tedy nehledám tam chyby. Proč by to někdo posílal naschvál s chybami?


Keeehi:
Myslíte tedy takto:

<?php
$head = "MIME-Version: 1.0".PHP_EOL;
$head .= "Content-Type: text/plain; charset=\"utf-8\"".PHP_EOL;
$head .= "Content-Transfer-Encoding: base64".PHP_EOL;
$predmet = "=?utf-8?B?".base64_encode(autoUTF($predmet))."?=";
$zprava = base64_encode(autoUTF($zprava));
$to = "mujmail@mujmail.cz";
$subject = "Klient ".$_POST['jmeno'];
$message = "Jmeno a prijmeni: ".$_POST['jmeno'].PHP_EOL.
           "Email: ".$_POST['email'].PHP_EOL.
           "Telefon: ".$_POST['telefon'].PHP_EOL.
           "Zprava:".PHP_EOL.$_POST['text'];
$extra = "From: ".$_POST['email'].PHP_EOL.
         "Reply-To: ".$_POST['email'].PHP_EOL;
cs_mail ($to, $subject, $message, $extra);
?>
<html><head>
<meta http-equiv="refresh" content="0; url=stav.html">
<title>Presmerovani...</title>
</head><body></body></html>

Tou uzavírací závorkou u cs_mail myslíte tu závorku za ...$extra); ? Tu jsem tam měl vždycky, nevím tedy kterou jinou, v tom odkazu FAQ také jsou jen dvě závorky...

Jinak kdyby mi to někdo tady udělal, rád bych mu těch pár minut zaplatil, ale nikdo se mi s tak banální věcí nechtěl zabývat, každý mi řekl, najdi si na netu a udělej si sám... tak jsem udělal, jen na tomhle jsem se zasekl...
Alphard
Profil
<?php
/* *************** diskuse.jakpsatweb.cz *** PHP FAQ ********************** */
function autoUTF($s)
{
    if (preg_match('#[\x80-\x{1FF}\x{2000}-\x{3FFF}]#u', $s)) // detect UTF-8
    {
        return $s;
    }
    elseif (preg_match('#[\x7F-\x9F\xBC]#', $s)) // detect WINDOWS-1250
    {
        return iconv('WINDOWS-1250', 'UTF-8', $s);
    }
    else // assume ISO-8859-2
    {
        return iconv('ISO-8859-2', 'UTF-8', $s);
    }
}

function cs_mail($to, $predmet, $zprava, $head = "")
{
    $predmet = "=?utf-8?B?".base64_encode(autoUTF($predmet))."?=";
    $head .= "MIME-Version: 1.0".PHP_EOL;
    $head .= "Content-Type: text/plain; charset=\"utf-8\"".PHP_EOL;
    $head .= "Content-Transfer-Encoding: base64".PHP_EOL;
    $zprava = wordwrap(base64_encode(autoUTF($zprava)), 78, PHP_EOL, true);
    return mail($to, $predmet, $zprava, $head);
}
/* ********************************************************************** **  */

$to = "mujmail@mujmail.cz";
$subject = "Klient ".$_POST['jmeno'];
$message = "Jmeno a prijmeni: ".$_POST['jmeno'].PHP_EOL.
           "Email: ".$_POST['email'].PHP_EOL.
           "Telefon: ".$_POST['telefon'].PHP_EOL.
           "Zprava:".PHP_EOL.$_POST['text'];
$extra = "From: ".$_POST['email'].PHP_EOL.
         "Reply-To: ".$_POST['email'].PHP_EOL;
cs_mail ($to, $subject, $message, $extra);
?>
<html><head>
<meta http-equiv="refresh" content="0; url=stav.html">
<title>Presmerovani...</title>
</head><body></body></html>
lubos.van
Profil
Alphard:
NO SUPER!!! MOC MOC DĚKUJI ALPHARDE!!! Už to šlape jak má.

Tedy děkuji všem dobrým duším. Pokud by někdo měl ještě trpělivost a chtěl mi poradit co upravit, aby:

- pole Jméno a příjmení a pole Telefon bylo s povinné
- totožná zpráva se zároveň odeslala i odesílateli na jeho zadaný e-mail

byl bych moc vděčný, ale nemusí to být, už tak jsem nadmíru spokojený a ještě jednou děkuji všem za trpělivost.
Keeehi
Profil
1 - inputům přidej required. Rozhodně to není funkční řešení pro všechny prohlížeče a ani ochrana proti úmyslnému odeslání bez těch informací ovšem s tvojí úrovní znalostí víc sám nezvládneš
2 - nejjednodušší bude do extra přidat hlavičku cc s emailem. Nebo odeslat 2 emaily.
cs_mail ($to, $subject, $message, $extra);
cs_mail ($_POST['email'], $subject, $message, $extra);



lubos.van:
Jinak kdyby mi to někdo tady udělal, rád bych mu těch pár minut zaplatil, ale nikdo se mi s tak banální věcí nechtěl zabývat,
A zkoušel jsi nějakého studenta? Ale i tady by se určitě někdo našel.


Žasnu nad tím, jak dokážeš i naprosto jasné instrukce nepochopit. Jak je možné, ze když něm napsal „na začátek nakopírovat funkce autoUTF a cs_mail.“ tak jste tam vložil nějaký balast a ne ty 2 požadované funkce přesně tak, jak to tam vložil Alphard? Když nezvládáte ani copy and paste tak to je pak opravdu těžké pořízení.
lubos.van
Profil
Keeehi:
Děkuji za radu.

K Tvému úžasu uvedu jen to, že to vážně nemůžeš pochopit, když znáš problematiku a pohybuješ se v oboru. Kdybych Ti naopak radil něco ze svého oboru, o kterém Ty víš naprosté nic, také bys nepochopil. Snad mě chápeš:) A ještě jednou díky.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0