Autor Zpráva
none
Profil
Nevím si s tím rady nefunguje to tak jak ma, nelogicky to radi prispevky neradi to po 5 a proste to nefunguje.
http://zkusebnaphp.wz.cz/zk/
<?php

if (!IsSet($idprispevek)) { $idprispevek=1; }
$pocatek = $idprispevek*5-5;
$konec = $idprispevek*5-1;
$qry=mysql_query("SELECT * FROM seznam ORDER BY id DESC LIMIT $pocatek,$konec");
$neco=mysql_query("SELECT * FROM seznam ORDER BY id");
$pocet = mysql_num_rows($neco);
while($vysledek=mysql_fetch_array($qry))
{
echo "<tr><td>".$vysledek["jmeno"]."</td>\n";
echo "<td><a href=\"mailto:{$vysledok["email"]}\">{$vysledok["email"]}</a></td>\n";
echo "<td>".$vysledek["tel"]."</td>\n";
echo "<td>".$vysledek["bydliste"]."</tr></td>\n";
echo "<td>".$vysledek["id"]."</tr></td>\n";
}
$stranky = Ceil($pocet/5);
for ($x=1;$x<=$stranky;$x++) {
echo "<A href=\"?idprispevek=".$x."\">".$x."</A>|";
}
?>


Pls poradte Wertiku je to z casti tvuj kod nevim si s nim rady zkousel jsme DESC a ASC nehraje to vubeczadnou roli.
ikso
Profil
$konec = $idprispevek*5-1; // toto nie je koniec ale pocet !!!
peta
Profil *
none http://mracek.xhosting.cz/g2/book2pp.php

$dotaz = "SELECT * FROM $tabulka ORDER BY datum DESC LIMIT ".$from." , ".$to;
$vysledek = mysql_query($dotaz) or die("Error: DB show! book.php");

$pocet = mysql_NumRows($vysledek);
$ip0 = getIP();

for($i=0;$i<$pocet;$i++):
$id = mysql_Result($vysledek, $i, "id");
$datum = mysql_Result($vysledek, $i, "datum");
$jmeno = mysql_Result($vysledek, $i, "jmeno");
$mail = mysql_Result($vysledek, $i, "mail");
$icq = mysql_Result($vysledek, $i, "icq");
$www = mysql_Result($vysledek, $i, "www");
$ip = mysql_Result($vysledek, $i, "ip");
$vzkaz = mysql_Result($vysledek, $i, "vzkaz");

$time=time()-strtotime($datum);
$editstat=($admin==1 || ($time<($msgTime*60) && $ip===$ip0))?1:0;

$datum = EReg_Replace("([0-9]{4})-([0-9]{2})-([0-9]{2}) ([0-9]{2}):([0-9]{2}):([0-9]{2})", "\\3.\\2.\\1 \\4:\\5", $datum);
$mail = Ereg_Replace("@", "@" , $mail);

$mail = ($mail)?'<a href="mailto:'.$mail.'">mail</a>':'';
$icq = ($icq)?'<a href="http://web.icq.com/wwp?Uin='.$icq.'">icq</a>':'';
$www = ($www)?'<a href="'.$www.'">www</a>':'';
$s=$mail.(($icq!="")?" ":"").$icq.(($www!="")?" ":"").$www;
if ($s!='') $s='('.$s.') ';
$l1=$lng['mDelete'][$l];
$l2=$lng['mEdit'][$l];
$l3=' '.$lng['mMsg1'][$l].' ';
$delmsg=($editstat==1)?'<a href="'.linkHlavicka($fn1."_del",$login,$l,$msgs,$from,"").'&amp;msgID ='.$id.'" title="'.$l1.$l3.$id.'">'.$l1.'</a> ':'';
//$editmsg =($editstat==1)?'<a href="#" title="'.$l2.$l3.'">'.$l2.'</a>':'';
$checkbox=($admin ==1)?'<input type="checkbox" name="ch'.$i.'" value="'.$id.'" />':'';
$ip=($admin ==1)?' ['.$ip.']':'<!--'.$ip.'-->';

$text=''
.'<div class="zprava">'
.'<div>'
.$checkbox
.'<i>'.$datum.'</i> '
.'<b>'.$jmeno.'</b> '
.$s
.$ip
.'<span class="butt2">&nbsp;'
.$delmsg
.$editmsg
.'</span>'
.'</div>'
.'<p>'.$vzkaz.'</p>'
.'<hr /></div>';

echo $text;

endfor;

mysql_Close();
peta
Profil *
je ti jasne, ze idecka muze dat napreskacku, ze treba po 8 muze dat 1, pokud nekdo prispevek1 smazal?
$qry=mysql_query("SELECT * FROM seznam ORDER BY id DESC LIMIT $pocatek,$konec");
proto pouzivam datum
none
Profil
$konec = $idprispevek*5-1; // toto nie je koniec ale pocet !!!
zkousel jsme nejde
ikso
Profil
$konec = 5; // tu daj nejake cislo a malo by to ist...
peta
Profil *
none
Vis, jak se nejlepe dela SQL?

PhpMyAdmin:
libimseti.cz http://moje.libimseti.cz/myadmin
wz.cz http://mysql.webzdarma.cz
xhosting.cz http://mysql.xhosting.cz

po nalogovani...
kliknes si na tabulku, ktera te zajima,
pak PROJIT,
pak tam vidis, v jakem poradi jsou prispevky v DB a schvalne si vsimni, jake maji ID
peta
Profil *
ikso Aha, ze bych to mel taky spatne :) To se podivam s tim LIMIT :)
none
Profil
jak jako jake cislo?
ikso
Profil
No pocet vysledkov z SQL, ktory chces mat na stranke...
none
Profil
ja to nechapu hodis mi kousek toho kodu jak to ma vypada pls
peta
Profil *
none
LIMIT od kolik
nikoli, jak to mas ty
LIMIT od do

LIMIT 4 5 = zpravy 4,5,6,7,8,9
LIMIT 4 9 = zpravy 4,5,6,7,8,9,10,11,12,13

( taky jsem to mel spatne v tom guestbook, ale nemel jsem tolik zprav, takze to hned nebylo videt :) )
none
Profil
PhpMyAdmin:
libimseti.cz [url=http://moje.libimseti.cz/myadmin
]http://moje.libimseti.cz/myadmin
[/url]
wz.cz [url=http://mysql.webzdarma.cz
]http://mysql.webzdarma.cz
[/url]
xhosting.cz http://mysql.xhosting.cz

jo to mam doma na localhostu

myslel jsme kus kodu z toho mojeho zdrojaku pac ja porad nechapu problem
ikso
Profil
peta:

LIMIT odkud, kolik
none
Profil
pls hodte mi jak to ma vypadat v tom moje zdrojaku
none
Profil
hej ja to nechapu ja nevim kde to mam dat
ikso
Profil
Ty musis byt slepi...

$qry=mysql_query("SELECT * FROM seznam ORDER BY id DESC LIMIT odkud, kolik ");

cize:

$qry=mysql_query("SELECT * FROM seznam ORDER BY id DESC LIMIT $pocatek, 5 "); // 5 je pocet prispevkov na vypisanie
none
Profil
ne nejak to porad je stejny
none
Profil
jo jede thx
peta
Profil *
none
1. LIMIT odkud, kolik, to je 1 chyba.
2. A pak mas jeste druhou ORDER BY id

a obe jsou na radku
$qry=mysql_query("SELECT * FROM seznam ORDER BY id DESC LIMIT $pocatek,$konec");

1.
$pocatek = $idprispevek*5-5;
$konec = $idprispevek*5-1;
Jestlize $idprispevek=10, pak
$pocatek = 45;
$konec = 49;
Jenze "LIMIT 45,49" zpusobi, ze se zobrazi prispevky 45-94, protoze LIMIT je definovan jako "od ceho" a "kolik" (logicky, kdo by dopocitaval, kolik prispevku ma zobrazit)
cyklus je pak for ($i=$od;$i<$kolik;$i++)

2. zpusobi to, ze v DB muzou byt prispevky sice s unikatnim ID, nikoli vsak se spravnym datumem a zrejme jsi mel v umyslu zobrazit prispevky podle datumu.
Pokud mas prispevky 1,2,3,4 a rozhodnes se smazat 3, zbyde 1,2,4.
ted se rozhodnes vytvorit dalsi, takze on si najde prvni volne ID a to mu priradi, cili 3. Poradi podle id bude 1,2,3,4 , nikoli vsak casove spravne, protoze posledni je prispevek 3 a ne 4.
ikso
Profil
peta:

auto_increment aj po zmazani skorsich zaznamov nepriradi to id, ktore tam nieje, ale najde najvyssie a od neho o jedno väčšie... Pokracuje stale dalej nevracia sa na vymazana predosle...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0