Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Milan1236000 Profil |
Zdravím,
řekl by mi, prosím, někdo stručně, jak v databázi vyřešit tagy? Jako příklad uvedu tuto stránku, kde při kliknutí na jakýkoli odkaz (u např. "Hrají: x") se zobrazí další filmy, ve kterých x hraje. Asi vím na jaké principu to funguje. V databázi jsou v řádku x sloupce "film1", "film2", ..., ale to se mi zdá složité. Pokud to tak není, opravte mě. Šlo by to i jinak, pokud možno jednodušeji? |
||
juriad Profil |
Rozhodně nechceš sloupce číslovat, to je chybný návrh. V MySQL budeš mít tabulky:
herci (id, jméno) # informace o hercích filmy (id, název) # informace o filmech hraje (id_herce, id_filmu) # infomace v jakém filmu jaký herec hrál Pak dotaz na všechny filmy, ve kterých hraje herec s id = 1 bude: SELECT f.* FROM filmy f JOIN hraje h ON h.id_filmu = f.id WHERE h.id_herce = 1 SELECT he.* FROM herci he JOIN hraje h ON h.id_herce = he.id WHERE h.id_filmu = 1 SELECT he.* FROM herci he JOIN hraje h1 ON h1.id_herce = he.id JOIN hraje h2 ON h1.id_filmu = h2.id_filmu AND h1.id_herce != h2.id_herce WHERE h2.id_herce = 1 |
||
Milan1236000 Profil |
#3 · Zasláno: 5. 7. 2015, 02:46:21
Díky za objasnění.
|
||
Časová prodleva: 7 měsíců
|
|||
Milan1236000 Profil |
#4 · Zasláno: 22. 1. 2016, 13:14:07
Nedalo by se to propojení těchto 3 tabulek vyřešit tak, aby se tam nemusela ručně vyhledávat ID herce a ID filmu a teprve poté je zapsat do propojovací tabulky?
Tento způsob mi nijak nevadí, jen jestli by to nešlo ještě jinak. Díky. |
||
Kajman Profil |
#5 · Zasláno: 22. 1. 2016, 15:25:05
Např. při editaci filmu si můžete udělat hledání herců, které k filmu chcete přidat. Obdobně při editaci herce si můžete naprogramovat přidání do vazební tabulky s filmy.
|
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Milan1236000 Profil |
Kajman:
Super nápad, takže jedině přes php na stránce to udělat, jasný. Díky. |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0