21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
Kevin
Profil *
Dobry den,


mam takovy dotaz, chci vytvořit takovou php stránku, která má za úkol vytvořit spojeni mezi mobilem a MYSQL server nekde v PC. Pres www server, prihlasim se do sveho uctu (kde mam ulozeny cilovou IP adresu MYSQL). Z mobilu poslu nejaky dotaz (query) a MYSQL server odpovi. Odpoved zobrazi na WWW server PHP (zprostredkovatel). Je to providitelné? Moc se nevyznám v PHP.



Děkuji
Alphard
Profil
Možná zkuste dotaz popsat detailněji, ale takto mi to připadá jako zcela standardní webová služba. PHP komunikuje s databází a odpovídá na požadavky klienta.
Kevin
Profil *
Problem je, že nepripojuji k localhost té stránkce. Mám v PC MYSQL Server (ten samý nainstaluji u ostatní). Chci ziskat z toho ziskat informace do mobilu, pomoci carovy kod (Jelikoz nejsem moc dobrej, abych naprogramoval čtečku kodu - scan :)), tak chci vytvořit stránku, kde kazdý má vlastní učet a v něm obsahuje jejich IP adresu Server. Oni se prihlasujou a pokazdá načítání čár. kodu, se otevře www stránku. Stránka se přípojuji k jejich serveru (ne localhost) a pomoci čar. kodu načte informoce a zobrazí na webu. Kdyby to bylo na localhost www, není co řešit ale tady je to něco jiného. Doufam, ze uz je to detailnejsi :))
Alphard
Profil
Každý bude mít svůj vlastní databázový server? Pořád nevím, jestli tomu rozumí, ale je to možné i tak. Databázový server musí být nakonfigurovaný tak, aby umožňoval vnější přístup, PHP databázové extenze se k němu pak připojí na základě adresy (a portu).
Kevin
Profil *
No nic, uz jsem to vyresil, je to mozne :). Jen jsem chtel vedet zda PHP to umi, abych neztracel cas. Veci okolo povoleni pristupu to vim, bez toho by neslo pripojit z venci. Mam skolni projekt pokladni systemu a v Jave nebo C to jde. PHP jsem v zivote nemel.


Jo mam jeste jednu dotaz.

https://www.google.cz/search?q=a

q= je nejaky funkce? protoze ten program ktery pouzivam pro nacitani car. kodu se automaticky vlozi ten kod nakonci - bude to takhle https://www.google.cz/search?q=CAROVYKOD . Mužete mi ukazat nejaky trivialni kod?
xROAL
Profil
Kevin:
q= je nejaky funkce?
V adrese webu je časť za otáznikom nazývaná query string.
Nie je to nič viac, ako jednoduchý parameter - podobne, ako keď spúšťaš cez konzolu nejaký program, napr. v linuxe cd -l, -l je parameter programu cd.

V PHP potom existuje tzv. "superglobálne" pole - $_GET, kde všetky tieto parametre nájdeš.

Napr. majme adresu http://www.domain.tld/?param1=a&param2=b, potom ich hodnoty v PHP zistíš následovne:
$_GET['param1']; // obsahuje hodnotu "a"
$_GET['param2']; // obsahuje hodnotu "b"
Kubo2
Profil
Kevin:
Mužete mi ukazat nejaky trivialni kod?

<?php

if(isSet($_GET['a'])) { // zistí či v poli $_GET existuje nenullový kľúč a
    echo $_GET['a']; // vypíše hodnotu tohoto kľúča
}

echo 'Štruktúra poľa $_GET:'; // vypíše text v apostrofoch
var_dump($_GET); // rekurzívne vypíše typ a hodnotu/(y) premennej $_GET

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0