Autor Zpráva
SirDoxik
Profil
Dobrý den, potřebuji rozchodit jednoduchý script na zasílání emailů. S php jsem nešikovný antitalet. Potřeboval bych od Vás poradit kde mám chybu/chyby. Předem děkuji

<?php
    $_POST['jmeno'] = $jmeno;
    $_POST['prijmeni'] = $prijmeni;
    $_POST['mail'] = $mail;
    $_POST['text'] = $text;
    $predmet = "Kontakt z WEBU"
    $prijemce = "slipiklp@gmail.com";
    $headers = "Toto je mail z webu";
    $finalnitext = $jmeno." ".$prijmeni." ".$text;

//odesílání mailu

    $mail_par = "-f $mail"; 
    mail ($prijemce, $predmet, $finalnitext, $headers, $mail_par);

?>
Keeehi
Profil
$_POST["..."] = $... máš naopak. Pravá strana se přiřazuje doleva.

$mail_par smaž, ta proměnná stejně neexistuje.

V $headers nemůže být jakýkoliv text, ale přesně specifikované hlavičky, které chceš odeslat. Velmi pravděpodobně tam budeš chtít třeba uvést sebe jako odesílatele
$headers = "From: tvuj-email@example.com\r\n".
"Reply-To: tvuj-email@example.com\r\n"
juriad
Profil
Funkce mail má přesně dané použití.
1. parametr je adresa, komu má být e-mail doručen
2. parametr je předmět e-mailu
3. parametr je celý text e-mailu
4. parametr obsahuje dodatečné informace o e-mailu (často to bývá kódování, zda e-mail obsahuje HTML nebo text, kdo jej odeslal, komu odpovídat, kdo je na kopii, kdo je na skryté kopii, ...). Hlavičky musí být správně formátované, jak již naznačil Keeehi: přesný název hlavičky, dvojtečka, hodnota, odřádkování pomocí \r\n.
5. parametr jsou instrukce pro e-maily obsluhující program (pokud ti hosting neřekne jinak, na toto nesaháš)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0