Autor Zpráva
Haďas
Profil
Zdravím,

mám problém s výpisem dat z databáze... Jedná se o

<?php
session_start();

$uzit_jmeno="root";         
$hesloo="abcd1234";       
$server_jmeno="localhost"; 

$databaze=mysql_connect($server_jmeno, $uzit_jmeno, $hesloo, "stranky_1") or die("Nemůžu se připojit k databázi!");

$vypis=mysql_query("SELECT * FROM `uzivatele`");

?>

<html>

<head>
<title></title>
</head>

<body>

<table border="1">
<tr>
<th>ID uživatele</th>
<th>Uživatelské jméno</th>
</tr>

<?php
  while($uzivateleee=mysql_fetch_assoc($vypis)){
      echo"<tr>";
      
      echo"<td>".$uzivateleee['ID_uzivatel']."</td>";
      
      echo"<td>".$uzivateleee['uzivatelske_jmeno']."</td>";
      
      echo"</tr>";
}
?>
</table>

</body>

</html>

ale když to vyvolám tak mi vyplivne jenom

Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\Complex-Web-Server-2\www\vypis.php on line 29
ID uživatele Uživatelské jméno


Budu vděčný za jakoukoliv radu ;)
Taps
Profil
Haďas:
Co ti zobrazi mysql_error?
Mysql_query("select * from uzivatele") or die (mysql_error());
Haďas
Profil
No database selected

to je vtipný...
Dan Charousek
Profil
Na řádku 8 smaž poslední parametr v mysql_connect() (přijímá pouze 3 parametry - resp. 4, ale ten souvisí s něčím jiným)
Na řádku 10 ti chybí ukončovací uvozovka (napovědět ti mohlo rozhozené obarvení zde na diskusi)
A zkusil bych mysql_select_db("stranky_1", $databaze);
Pokud je to alternativa, tak se omlouvám, ale mám zažito, že jméno databáze, ke které se script připojuje se uvádí při připojení až u mysqli, pokud se pletu, tak mne prosím opravte :)
Haďas
Profil
uvozovky jsem si nakonec všiml sám ale nakonec pomohlo mysql_select_db

mockrát děkuju :)
Dan Charousek
Profil
Jinak než vlákno vyšumí, tak doporučuji přejit na mysqli_* či PDO funkce, protože mysql_* funkce jsou od PHP 5.5 označeny jako deprecated a od PHP 7 jsou úplně odstraněny viz.: http://php.net/manual/en/function.mysql-select-db.php
Kolega Fisir o tom stručně pohovořil na svém blogu.
Haďas
Profil
díky za tip ale vytvářím stránky do školy jako podmínky k získání zkoušky, tzn. nevím jestli je budu následně vylepšovat a někde nahazovat...

ale ještě jednou mockrát děkuji ;) nevim proč jsem si toho nevšiml sám... mám dalších 9 souborů kde se pojím do databáze jak naznačil Dan Charousek ale teď najednou udělám takový fatal error :D
Keeehi
Profil
Haďas:
mám dalších 9 souborů kde se pojím do databáze
Tak se koukni ještě na include. Když připojovací kód napíšeš jednou dobře a pak ho jen vkládáš přes include, tak se ti to stát nemůže. Taky když by sis změnil heslo k databázi tak to pak menší jen na jednom místě a ne na deseti.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: