Autor Zpráva
Coompiik
Profil
Dobrý den,
na svém webu mám skript který načítá svůj obsah z MySQL, poté co jsem ho upravil a hodil na druhý web, koupený na stejném webhostingu(endora.cz), jsem zjistil že se mi nezobrazují háčky a čárky(místno nich jsou �). Vyzkoušel jsem strašně moc způsobů kódování a charsetů, až jsem se rozhlodl prohodit databáze(Web 1 bude načítat obsah webu 2 a opačně). Tak jsem zjistil že chyba je v kódu na webu. Po dalším zkoumání kódu jsem se rozhlodl že zpracovávající soubor na jednom webu přesně překopíruju na ten druhý. První stránka načítá obsah v pohodě, druhá načítající úplně stejný skript neukazuje UTF znaky...
Nevíte někdo čím by to mohlo být?
Pokud bude potřeba nedělá mi problém zveřnit ten zpracovávající soubor.

Předem děkuji za každou případnou odpověď.
Milan „Coompiik“ Jelínek
Pavlínka
Profil
header('Content-type: text/html;charset=UTF-8'); ???
Coompiik
Profil
Pavlínka:
Zkoušel jsem, nefunguje. Hlavně mi ale jde o to jaktože stejný skript na stejném hostingu (při stejném nastavení php) na jedné doméně funguje a na druhé nefunguje
Pavlínka
Profil
mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
mysql_query("SET collation_connection='utf8_czech_ci'");
???


a máš správnou znakovou sadu v mysql?

případně při exportu lze zvolit jiný než UTF-8 ...

jednou jsem měla podobný problém při kopírování stačilo jej exportovat v zipu a stejný zip pak importovat ;)
Coompiik
Profil
Pavlínka:
Říkám mám dva absolutně stejné kódu, do posledního písmenka beze změny, ale na jedné doméně prostě nefunguje. Jeden web ten obsah načtě bez jedinýho problému s háčkama a čárkama, druhej web(s úplně do písmene) stejnym skriptem ho nenačte...
lionel messi
Profil
Coompiik:
A v MySQL na problematickej doméne máš dáta uložené v správnom kódovaní?
Pavlínka
Profil
Coompiik:
Říkám mám dva absolutně stejné kódu

proto sjem se ptala na databázi, né na kod ;)
Coompiik
Profil
lionel messi, Pavlínka:
Oboje čerpá ze stejné tabulky ve stejné databázy pod stejným přihlášením, zde ústřižek z admineru:
Alphard
Profil
Pro správné kódování je třeba mít v souladu uložiště dat (nastavení databáze), soubory uložené ve správném kódování a html deklaraci.
Jestliže je databáze stejná a v html uvidím utf-8, zbývá kódování zdrojových souborů. Byly vytvořené stejným editorem se stejným nastavením?

A ještě jeden dotaz, co všechno se načítá z databáze? Konkrétně mě zajímá rozdíl mezi mottem nahoře (vždy ok) a článkem.
Pavlínka
Profil
tak už mě napadá jedině AddCharset
Coompiik
Profil
Pavlínka:
Nechci být hrubý a stále mám obavy že já vás můžu špatně chápat, ale myslím že vy nechápete co mě trápí. Jde mi o to, jak je možné že jeden skript běží na dvou doménách jinak. V MySQL problém není vzhledem k informaci že na druhé doměné funguje bez jediného problému. Ještě napíšu na endoru zda na nich nemám rozdílné nastavení...
Coompiik
Profil
Pavlínka:
Děkuji moc a velice se omlouvám za mou... nejspíše arogantnost(nemohu najít správné slovo pro mou absolutní demenci), [#4] jsem vkládal na špatné místo, doopravdy to bylo komunikací mezi php a mysqlkem.
Znovu se omlouvám a děkuji, Můj problém byl vyřešen.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: