Autor Zpráva
leorond
Ahoj, potřeboval bych na webu udělat tlačítko zpět a celkem s úspěchem bych dál používal toto

PRINT "<a onclick=\"javascript:self.history.back();\">Zpět</a>";

ale pokud se nepletu tak když budu mít formulář na vyhledávání který mne hodí na stránku s výsledky kde kliknu na dejme tomu nadpis a dostanu se na další stranu tak se přes toto už nevrátím na výsledky vyhledávání ale vyhodí mi to hlášku "Potvrdit nové odeslání formuláře" což ale já nechci.

Chtěl bych se dostat na předchozí stranu s výsledky vyhledávání ale jak na to? Napadlo mne nějak uložit do SESSION co jsem hledal a vypsat to do nového formuláře ale to se mi zdá složité a možná trochu jako hloupost.

Mohl by mi s tímto někdo pomoci? Navést správným směrem?
mimochodec
co ti brání použít obyčejný odkaz bez JS?
leorond
No pokud se vrátím odkazem na stránku ukaz.php kde se zobrazí výsledky vyhledávání tak se nic nenajde a dostanu hlášku že nebyl zadán text který se má vyhledat.
Slark
Profil *
Používejte k vyhledávání formulář s metodou GET kde budete mít parametry vyhledávacího dotazu v url adrese na kterou pak můžete odkazovat,
jako např. ukaz.php?q=fraze pak bude odkaz vypadat <a href="ukaz.php?q=<?=$_GET["q"]?>">Zpět</a>

Šlo by to řešit i pomocí formuláře s metodou POST, ale musel by jste si ukládat uživatelovu hledanou frázi do SESSIONS.
leorond
Slark děkuji to bude řešení jaké potřebuji
leorond
A co kdybych potřeboval jet přes $_POST a chtěl jsem při přechodu zpět zadat stejný výsledek?
Fisir
Reaguji na leoronda:
Teoreticky by to šlo udělat tak, že by tlačítko Zpět nebylo odkaz, ale formulář, který by metodou POST odkazoval na výsledky vyhledávání a již by měl předvyplněný (a skrytý) vyhledávací dotaz, který bys musel stránce nějakým způsobem předat.
leorond
Takže kdybych třeba měl skript stroje.php na kterých by někdo chtěl najít třeba ahoj a při odeslání by se to uložilo do session a přesměrovalo by se na stránku s výsledky hledej.php kde by uživatel klikl na nadpis a odkázalo by ho to na ukaz_stroj.php kde by byl formulář do kterého by se vyplnilo ze session ahoj tak by to mělo teoreticky fungovat že?
mimochodec
mělo.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0