Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Čeluk Profil |
#1 · Zasláno: 22. 11. 2015, 13:25:44
Jak změnit odkaz pomocí PHP? Nikde jsem to na internetu nenašel. Prostě abych zadal do formuláře auto a po kliknutí by směřoval odkaz domena.cz/auto , kdybych zadal do pole okurka tak by po kliknutí odkaz vedl na domena.cz/okurka . Jde to nějak? Nechci vyhledávání aby byla adresa domena.cz/?=auto protože už na webu jedno přesměrování mám pomocí .htaccess. Jde teda měnit odkaz pomocí php? Abych měl jedno políčko a co do něj napíšu by se objevilo po kliknutí ihned za doménou? Děkuji za odpověď. Případné info doplním.
|
||
juriad Profil |
#2 · Zasláno: 22. 11. 2015, 13:29:04
Toto nelze pomocí PHP, to probíhá až na serveru, takže by musel napřed probéhnut nějaký dotaz, který uživatele přesměruje. Řešením je JS:
window.location = "/" + input.value; |
||
Čeluk Profil |
#3 · Zasláno: 22. 11. 2015, 13:39:51
juriad:
A má hodně lidí vypnutý javascript? U kolika procent by to tak fungovalo? |
||
juriad Profil |
#4 · Zasláno: 22. 11. 2015, 13:47:15
Má web fungovat bez JavaScriptu?
Čislo je irelevantní. Pokud je to důležitá funkcionalita, udělej zálohu, která bude fungovat bez JS. V tomto připadě by se formulář normálně odeslal a na serveru by proběhlo přesměrování (ať už pomocí .htaccess nebo funkce header v PHP). |
||
Čeluk Profil |
A jak by to window.location = "/" + input.value; fungovalo? Nebyl by dyštak nějaký příklad? Abych doplnil text a vyhledalo to jako po kliknutí na odkaz? Nedokážu si to moc představit a nemůžu to pod ničím vyhledat.
Problém je v tom, já mám na webu vyhledávání, ale po kliknutí na vyhledat AUTO mi to hodí adresu domena.cz/?q=AUTO . Nešlo by to udělat aby to hodilo domena.z/AUTO ? Proč to tam dodává to ?q= ? |
||
juriad Profil |
#6 · Zasláno: 22. 11. 2015, 13:59:54
Viz příklady v: JavaScript -- příklady » Formuláře
Ale nejblíže je tvému problému podobné: Zaheslování stránek » Přístup k tajné adrese JavaScriptem |
||
Čeluk Profil |
Díky, to "Zaheslování stránek » Přístup k tajné adrese JavaScriptem " je to co potřebuji. Akorát nemůžu přijít na to jak to udělat aby šli zadat pouze čísla a v rozmezí třeba od 5000 do 10000. Když to předělám na input type="number" min="5000" max="10000" , tak mi to přestane fungovat.
<form name="formular" onsubmit="return false"> Heslo: <input type="password" size="10" name="heslo"> <input type="submit" min="5000" max="10000" value="Pokračovat" onclick="window.location.href = 'priklady/' + document.formular.heslo.value + '.html' "> </form> Když to změním takto tak mi to nefunguje. Proč ? Chtěl bych aby to fungovalo na čísla od 5000 do 10000. |
||
juriad Profil |
#8 · Zasláno: 22. 11. 2015, 15:45:42
U type="password" nelze zadat podmínku na čísla v nějakém rozsahu, to jde jen u type="number". V každém případě se min a max píši k elementu, kterého se týkají, tedy v tomto případě k heslu, nikoli k odesílacímu tlačítku.
|
||
Čeluk Profil |
#9 · Zasláno: 22. 11. 2015, 15:49:40
Aha , takže to nepůjde
|
||
Časová prodleva: 7 let
|
0