Autor Zpráva
RastyAmateur
Profil
Zdravíčko, četl jsem nyní jeden tutorial o cyklech a něco jsem se přiučil - break (znal jsem to jen ze switche).

Chci se zeptat, jestli jsem to spravně pochopil. break; ukončí aktuální for() foreach() switch() ale neukončí if().. Chápu to dobře?

Děkuji
yFang
Profil
RastyAmateur:
Ano, viz break.
lionel messi
Profil
RastyAmateur:
Chápu to dobře?

Áno.

Chci se zeptat, jestli jsem to spravně pochopil. break; ukončí aktuální for() foreach() switch() ale neukončí if()..

Príkaz break ukončuje cyklus, if je však podmienka, teda úplne odlišná jazyková konštrukcia.
RastyAmateur
Profil
Ano, právě na pehapku jsem to četl. Neuvědomil jsem si, že cyklus a podmínka jsou udlišné pojmy...

Děkuji

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: