Autor Zpráva
Petr Dvořák
Profil *
Chtěl bych poradit PLS

1. potřebuji, je-li uživatel přihlášen, aby mohl prohlížet fotky a není-li přihlášen, nemůže. Chci to dát (tu fotku) do MySQL, ale nejde to... ale to tak veliký není - má to jen 9 kb. Jde o binární soubor.

2. jak jde do MySQL dát gif soubor ? A kolik musí maximální velikost ?

3. Jak řešit právu přihlášení - přístup je k některým souborům ?
Pavka
Profil
Hmm, to jde dávat do mysql obrázky?
thingwath
Profil *
Použijte datový typ BLOB. Maximální velikost je pro LONGBLOB 4GB, takže to předpokládám vážnější omezení není :-)

1 a 3 jsou složitější otázky, o kterých si netroufnu něco říct aniž bych o vámi vyvíjené aplikaci věděl něco bližšího :-)
Leo
Profil
Na omezeni co se tyka velikosti spis narazite pokud s tou databazi budete pracovat pres PHP, a tim na jeho pametovy limit. Leo
llook
Profil
Paměťový limit v PHP je většinou 8MB. To znamená, že veškerá paměť alokovaná pro jeden skript nesmí překročit 8MB.
9KB by mělo být v pohodě. Datový typ BLOB může mít až 64KB (MEDIUMBLOB 16MB a LONGBLOB 4GB), takže tady by taky neměl být problém.
Můžu jenom hádat kde je chyba. Je to správně vyslashovaný (mysql_escape_string)? Vypisuje to nějaké chyby?
Leo
Profil
Chyba? Jaka chyba? Ja zadnou nemam. Ale napriklad pri pokusu exportovat takovou databazi (se spoustou obrazku ulozenych do blobu) pres phpmyadmin narazite. Leo
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.