Autor Zpráva
bazz
Profil
Dobrý den,
někde jsem četl že to jde vymazáním cookies. Nemáte s tím někdo zkušenost? Děkuji
Alphard
Profil
Část dotazu domýšlím, tedy především to, že se zde řeší HTTP autentizace.
Stručná odpověď je, že odhlášení nejde vynutit. Delší odpověď je, že existují určité workaroundy, viz stackoverflow.com/questions/449788/http-authentication-logout-via-php, ale žádný z nich nepracuje s cookies (ty s tímto mechanismem vůbec nesouvisejí).
bazz
Profil
to právě nějak nechápu... Nesouvisí to tedy s cookies. S čím tedy?
if ($_SERVER["REMOTE_USER"] == "admin") {
...
}
dobře jinak, takhle si dokážu porovnat co mám uloženo v hodnotě user, dokážu ji změnit nějakým set_user?
Keeehi
Profil
Změnit ji dokážeš, je to jen obyčejné pole. Ovšem příště ti prohlížeč pošle zase stejné údaje, protože to menší na serveru. V prohlížeči to změnit nemůžeš.
bazz
Profil
někde jsem ještě viděl návod, přeměrovat se na jinou adresu kde bude přehlášení na uživatele-logout to bych udělal třeba odkazem http://logout:logout@www.neco.cz/odhlaseni. Problém je v tom že mi to pak u všech odkazů předhazuje to logout:logout i u obyčejného odkazu a href="neco.cz" přehodí na (logout:logout@neco.cz) a druhý problém je že napoprvé mi to přehlásilo na uživatele logout ale podruuhé už ne.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: