Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
larakyn Profil |
#1 · Zasláno: 13. 1. 2016, 19:10:25
Ahoj,
mám sessions např. $_SESSION["id_produktu"], $_SESSION["nazev_produktu"], $_SESSION["pocet_kusu"] atd... A když uživatel přidá do košíku 1 položku, session se v pořádku vyplní, ale když by přidal další, současné sessions by se přepsaly na ty nové... Lze nějakým způsobem uložit session se stejným názvem v více hodnotama a že by zkrátka id_produktu bylo 3 měla automaticky u sebe pocet kusu, nazev produktu apod s tím, co k tomu poravdu patří? Děkuji za odpověď :) |
||
RastyAmateur Profil |
Uděláš to $_SESSION["id_produktu"], $_SESSION["nazev_produktu"], $_SESSION["pocet_kusu"] jako pole. Hodnoty přidáváš takto:
$_SESSION["id_produktu"][] = "hodnota"; a když si necháš vypsat $_SESSION["id_produktu"][0] dostaneš "hodnota". Pak se s tím dobře pracuje ve foreach apod.
Ještě bych asi doporučil to dát do jednoho velkého pole: $_SESSION["kosik"]["id_produktu"] |
||
Keeehi Profil |
#3 · Zasláno: 13. 1. 2016, 19:32:00
Nedělal bych pole idček produktů, pole množství produktů, pole ... ale jen jedno pole produktů s vlastnostmi.
Tedy $produkt = [ "id" => 123, "pocet" => 4, "nazev" => "hruška" ]; $_SESSION["kosik"][] = $produkt; // výpis $_SESSION["kosik"][0]["id_produktu"]; $_SESSION["kosik"] a ne z n polí kde n je počet atributů produktu v košíku.
|
||
juriad Profil |
#4 · Zasláno: 13. 1. 2016, 19:39:04
larakyn:
Podívej se na mou sadu funkcí v Diskuse JPW: košík - kde mám chybu? a diskusi dále. Pak se nebudeš vůbec muset zabývat SESSION, prostě jen použiješ příslušnou funkci. Upozorňuji, že já jsem proti tomu dávat do košíku cokoli, co se dá získat jinak (například název tam nepatři, protože ten lze získat dotazem podle id_produktu). |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0