Autor Zpráva
Webster.K
Zdravím všechny, mám jeden drobný problém. Tvořím několik na sobě závislých funkcí pro práci s obrázky. Jedna je na zmenšení v poměru, druhá na oříznutí atd. Můj problém spočívá v tom, že pokud potřebuji dvě funkce za sebou využít, nefungují. Do funkce totiž jako zdrojový obrázek vždy přijde cesta ke konkrétnímu obrázku, což se mi ale v tomto případě moc nehodí, potřebuji totiž, aby první funkce, která vrátí první hodnotu z imagecopy, tedy nově vytvořený obrázek, abych mohl použít hned ve druhé, asi nějak takto:
$novy_obrazek = zmenseni_obrazku($zdrojovy_obrazek,0,$vr);
$novy_obrazek = oriznuti_obrazku($novy_obrazek,$sr,0,$sr,$vr);
bohužel každá z funkcí má getimagesize, popřípadě imagecreatefromjpeg. Moje otázka je, co udělat pro to, aby to fungovalo? Teď to totiž předá mezi funkcema jen něco jako: Resource id #8 a tím to končí, takže to končí na chybě, netuší někdo jak to předat nebo jak postupovat?
juriad
Budeš mít 4 funkce:
$obrazek = nacti_obrazek($soubor);
zmensi_obrazek($obrazek,0,$vr);
orizni_obrazek($obrazek,$sr,0,$sr,$vr);
uloz_obrazek($obrazek, $novy_soubor);
První vezme obrázek a vrátí Resource a všechny další funkce už pracují jen s tím Resourcem - což je reprezentace obrázku v paměti, nikoli na disku.
Webster.K
Nikdy jsem s resourcem toho obrazku v pameti nepracoval, jak se to dela, nebo nemas odkaz nekam na php.net? Nevim poradne totiz ani co hledat

Možná už mi to došlo :D ono vlastně funkce typu imagecreatefrompng a podobný vlastně nepoužívám když to vrátí už ten zdroj vím
Webster.K
Děkuju za pomoc ;)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0