Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Webster.K Profil |
#1 · Zasláno: 19. 1. 2016, 15:45:06
Zdravím všechny, mám jeden drobný problém. Tvořím několik na sobě závislých funkcí pro práci s obrázky. Jedna je na zmenšení v poměru, druhá na oříznutí atd. Můj problém spočívá v tom, že pokud potřebuji dvě funkce za sebou využít, nefungují. Do funkce totiž jako zdrojový obrázek vždy přijde cesta ke konkrétnímu obrázku, což se mi ale v tomto případě moc nehodí, potřebuji totiž, aby první funkce, která vrátí první hodnotu z imagecopy, tedy nově vytvořený obrázek, abych mohl použít hned ve druhé, asi nějak takto:
$novy_obrazek = zmenseni_obrazku($zdrojovy_obrazek,0,$vr); $novy_obrazek = oriznuti_obrazku($novy_obrazek,$sr,0,$sr,$vr); |
||
juriad Profil |
#2 · Zasláno: 19. 1. 2016, 15:49:50
Budeš mít 4 funkce:
$obrazek = nacti_obrazek($soubor); zmensi_obrazek($obrazek,0,$vr); orizni_obrazek($obrazek,$sr,0,$sr,$vr); uloz_obrazek($obrazek, $novy_soubor); |
||
Webster.K Profil |
Nikdy jsem s resourcem toho obrazku v pameti nepracoval, jak se to dela, nebo nemas odkaz nekam na php.net? Nevim poradne totiz ani co hledat
Možná už mi to došlo :D ono vlastně funkce typu imagecreatefrompng a podobný vlastně nepoužívám když to vrátí už ten zdroj vím |
||
Webster.K Profil |
#4 · Zasláno: 19. 1. 2016, 18:08:19
Děkuju za pomoc ;)
|
||
Časová prodleva: 9 let
|
0