Autor Zpráva
Vojtik
Profil
Dobrý den,
Jaký je prosím rozdíl mezi metodou POST a GET? Vím že funkce to má podobné, ale prostě to nechápu a ani ty globální a superglobální a lokální proměné.
Děkuji za odpověď
Joker
Profil
Viz Základní kurz 12: Předání dat na server / Rozdíl mezi GET a POST
jefitto44
Profil
$_GET sa ti vypíše do adresového riadku, je teda blbosť cez GET napr. prihlasovať užívateľa, lebo jeho heslo sa zobrazí v adresovom riadku
$_POST nevypíše nič
Globálna a superglobálna premenna je tuším to isté, každý si to nazýva podľa seba, ale je to to isté... v základe sú to všetky premenné, ktoré za znakom dolára majú _
napr. $_GET, $_POST, $_SESSION, $_COOKIE ... názvy sa píšu zpravidla veľkými písmenami
Lokálne premenné sú potom zrejme normálne premenné, napr. $premenna
ProbablyYes
Profil
jefitto44:
Globální proměnné jsou běžné proměnné, přístupné v celém scriptu.
Superglobální proměnné jsou ony "$_" proměnné.

Hlavní rozdíl je v tom, že nelze založit novou superglobální proměnnou.
Vojtik
Profil
Ahaaaa moc děkuju :D
Martin2
Profil *
Možná by sis měl radši přečíst něco o variable scope.

Obecně je použití jakýchkoliv globálních prostředků chybou, protože narušuje jeden z principů OOP – zapouzdření. Týká se to i POST/GET dat, o které by se měla postarat některá vrstva controleru PHP aplikace a programová část by už superglobální pole neměla vůbec potřebovat.
jefitto44
Profil
Aha jasné :) Ďakujem za vysvetlenie

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: