Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
RastyAmateur Profil |
Krásné odpoledne,
chci se naučit pracovat s rss, ale nějak mi to nejde. Má někdo nějaký dobrý tutorial, či přesné a krátké vysvětlení jak to funguje? Zatím mám tento kód: <?php $xmlstr = file_get_contents("http://zpravy.aktualne.cz/rss/domaci/politika/"); $rss = simplexml_load_string($xmlstr); $a = $rss->channel->item->title; var_dump($a); ?> Děkuji, RA Tak, našel jsem jeden postup. Vypisuje vše, ale myslím, že to pomocí PHP zvládnu omezit na určitý počet. Stejně bych ocenil každý dobrý odkaz, radu, cokoliv!!! foreach($rss->channel->item as $c){ echo $c->title."<br>"; } |
||
Keeehi Profil |
$from = 5; $to = 10; $counter = 0; foreach($rss->channel->item as $c){ if ($counter < $from) { $counter++; continue; } echo $c->title."<br>"; $counter++; if($counter > $to) { break; } } Ty podmínky jsem střelil, může to být +- 1 |
||
RastyAmateur Profil |
#3 · Zasláno: 29. 1. 2016, 13:57:21
Keeehi:
Mám to malinko jinak, ale také dobrý nápad. Děkuji |
||
RastyAmateur Profil |
#4 · Zasláno: 30. 1. 2016, 23:06:23
Ještě mám jeden dotaz - jsou nějaká pravidla o vytváření RSS? Na jecas jsem četl, že to dokáže Opera nebo co, ale když si to tak vezmu, tak to je obyčejný soubor, který můžu vytvořit i já a dát si tam vlastní <tagy>. Nebo se snad mýlím?
|
||
Alphard Profil |
#5 · Zasláno: 31. 1. 2016, 00:19:57
RastyAmateur:
„jsou nějaká pravidla o vytváření RSS?“ Tak je asi jasné, že nějaká pravidla musí mít, aby mohlo plnit účel sdílení dat mezi navzájem nezávislými systémy. Viz specifikace RSS 2.0 cyber.law.harvard.edu/rss/rss.html. |
||
RastyAmateur Profil |
#6 · Zasláno: 31. 1. 2016, 16:50:07
Alphard:
Děkuji |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0