Autor Zpráva
_fantomas
Profil
Dobrý den, už tyžden riešim tento problém a stále ma nič nenapadá.
Uživateľ pride na stránku a prihlási sa, do tabuľky uložím jeho status na online
a opačne pri odhlaseni dám jeho status na offline, problém je ale v tom že ak je prihlásený a zavrie prehliadač tak
ako nastavím jeho status na offline? Vôbec nič ma nenapadá, prosím o radu.
jakre
Profil
_fantomas:
To je jednoduché. Když uživatel nebude určitý čas nic dělat, označí se jako offline.
Taps
Profil
Pro inspiraci Upozornění před zavřením stránky
_fantomas
Profil
jakre:
ale to by na serveri muselo niečo bežať čo ten prikaz spusti aby ho po určitom čase dalo do offline stavu napadá ta niečo?
xaverista
Profil
_fantomas:
Já to realizoval pomocí cronu, který se automaticky po určité době spustil... Mně stačilo každých 10 minut.
Dále jsem si ukládal čas poslední aktivity uživatele (přístupu na stránku atd) a tedy pomocí cron scriptu jsem ověřoval zda uživatel vykonal nějakou tu aktivitu za posledních 5 minut, pokud ne byl mu status nastaven na offline

Xaverista
_fantomas
Profil
xaverista:
mohol by si mi prosimta poslať priklad na taký cron? momentálne používam xampp (localhost)
Radek9
Profil
Na to vůbec není potřeba cron. Jak říkal jakre, stačí zjistit, kdy byl uživatel naposledy aktivní. Při každém načtení stránky k uživateli ulož nový časová záznam a pokud bude, dejme tomu, starší 5 minut, znamená to, že je uživatel offline. Speciální sloupec pro to, že je online, vůbec není potřeba.
_fantomas
Profil
neviem či som blbý ale stale si to neviem predstaviť v praxi ako bi ten kod mohol vyzerať
jakre
Profil
_fantomas:
Příklad: Uživatel načte stránku 29. 1. 2016 ve 21:50, což se spolu s jménem uživatele uloží. Pokud uživatel do 21:55 nenačte další stránku, bude považován za nepřítomného.

Zde je celkem jednoduché řešení.
Michales
Profil
_fantomas:
Tohle je přesně to co ty chceš. Ovšem nedoporučuji používat zastaralou funkci mysql
www.plus2net.com/php_tutorial/whois-online.php
leorond
Profil
A nešlo by k tomu využít $_SESSION?
jakre
Profil
leorond:
To je použíté v tom řešení, na které jsem odkazoval.
leorond
Profil
Jo už to vidím :) přehlédl jsem ten odkaz :)
Myslím že by to bylo nejlepší řešení, já to mám tak řešené a vše je v pořádku :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: