Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
fodsqa Profil |
Nazdar hoši mám takíto problém,
vytvorím si pripojenie na mysqli $conn = new mysqli($servername, $username, $password, $database); a dalej v dokumnte mam takúto triedu z funkciov class safe{ function escape($text){ return mysqli_real_escape_string($conn,$text); } } čo potrebujem docieliť? Potrebujem docieliť aby mi príkaz mysqli_real_escape_string() bral pripojenie z premennej $conn v nutrí funkcie (a class)
snaď to neni chaoticky napísane, ďakujem |
||
Dan Charousek Profil |
fodsqa:
Můžeš si ji třeba předat v parametru, ale já bych spíš dědil od mysqli: <?php class Db extends Mysqli { public function escape($text) { return $this->real_escape_stirng($text); } } $conn = new Db($servername, $username, $password, $database); // Pak můžeš escapeovat pomocí metody escape $val = $conn->escape("O'Neil"); // O\'Neil |
||
fodsqa Profil |
#3 · Zasláno: 11. 2. 2016, 19:15:30
Dan Charousek:
možno je to chyba no keď tak spýtam sa rovno , nerozumiem pár veciam 1.prečo new DB? 2. premenna $val by mal byt celkový Output (pre istotu sa ptám); Nejdem method copy & paste takže by som rad vedel aj prečo takto to treba riešiť |
||
rovi Profil |
#4 · Zasláno: 12. 2. 2016, 10:47:07
fodsqa:
Db je třída, která dědí všechny metody od třídy Mysqli a navíc přidává metodu escape s parametrem $text a vrací jí zpracovanou funkcí real_escape_string. Zápis new Db tak vytváří objekt Db, s kterým můžeš pracovat. V proměnné $val v tuto chvíli budeš mít escapovanou verzi textu, kterou jsi dával do parametru metody nové třídy. Můžeš si i metodu třídy upravit, aby ti vracela odesapovanou verzi výstupu z databáze. A podobně. |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0