Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
loping Profil |
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na řešení
- mám na hostingu na gigaserveru složku se zip souborem (složka A) - php skriptem tento zip soubor překopíruji na wedos disk do složky B (pozn. wedos disk - čisté datové úložiště u jiného poskytovatele) - nyní potřebuji (!!!) ze složky B rozbalit tento zip soubor do složky C, která je ovšem také na wedos disku - probém je v tom, že wedos disk je pouze úložiště, nejdou na něm spouštět skripty .. je nějaká možnost, fce, která by mi spustila php skript na rozbalování z gigaserveru a přitom ovládala data ve složce B a C na wedos disku??? ps.: musím a chci překopírovávat ZIP dokument - kopirovani po souborech neni pro mnozstvi technicky vhodne řešení Jde to vůbec?? děkuji loping |
||
Keeehi Profil |
#2 · Zasláno: 12. 2. 2016, 10:25:02
loping:
„Jde to vůbec??“ Nejde. |
||
rovi Profil |
#3 · Zasláno: 12. 2. 2016, 10:29:49
loping:
Je to trošku zavádějící. php skriptem se kopírují soubory do úložistě wedos disku, ovšem php script - jak jsem pochopil - je spouštěn z gigaserveru. Pokud je možné se připojit na ssh gigaserveru, lze připojit ftp úložiště (což wedos mají) a pak postupovat dle odpovědi ZDE Nebo si nahrát na gigaserver net2ftp a nebo se připojit na wedos ftp a rozbalit jej ručně. Co se týče automatizace, viděl bych to následovně. PHP FTP Connection a PHP unzip |
||
loping Profil |
#4 · Zasláno: 12. 2. 2016, 11:09:04
rovi:
děkuji za odpověď, ale nevím jestli jsem to úplně pochopil .. - ano, php skriptem běžícím na gigaserveru kopíruji ZIP do wedos disku .. skrze ftp .. ssh jsem nikdy nepoužil nepoužívám, ale z dočteného vím, že by se skrze ssh mělo dát připojit k wedos disku - úplně však nerozumím větě "Pokud je možné se připojit na ssh gigaserveru, lze připojit ftp úložiště (což wedos mají) a pak postupovat dle odpovědi ZDE" ... viz výše, myslím si, že je možné se připojit skrze ssh na wedos disk .. ?? - "nebo si nahrát na giga..." .. net2ftp běží na wedos disku - včera jsem to objevil .. ale, nerozumím, jak to zautomatizovat - net2ftp jsem pochopil, že je pěkný webový commander, ale automatizaci jsem neobjevil .. skript na rozbalení mám, ale v podstatě nevím kam jej nahrát (blog.petrknap.cz/c65-rozbalovani-zip-souboru-pomoci-php.html) .. omlouvám se, že jsem možná trochu "natvrdlý", ale spousta věcí je pro mě v této oblasti nová |
||
Keeehi Profil |
|||
rovi Profil |
#6 · Zasláno: 12. 2. 2016, 23:45:42
Keeehi:
Víceméně ano, předpokládal jsem, že to nechce nahrávat ručně po souborech. Co se děje na pozadí jsem při své odpovědi nějak neřešil. :) loping: Přes ssh by se - jako v příkazové řádce - mohl rozbalit soubor. unzip soubor Přes net2ftp se dají rozbalovat zip archívy. A automatizace by spočívala ve vytvoření php skriptu a předání mu parametru třeba v $_GET |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
loping Profil |
#7 · Zasláno: 15. 2. 2016, 16:29:04
wedos disk podporuje následující přístupy: FTP, rsync, SMB, SVN
- ssh dle heldpesku wedosu není podporován gigaserver nepodporuje z toho co vím od helpdesku: rsync FTP jsem vygooglil, že nedokáže udělat unzit (je to pouze na tranfer souborů) .. tj. máte skušenosti se zbývajícími?? |
||
Martin2 Profil * |
#8 · Zasláno: 15. 2. 2016, 17:23:44
loping:
„tj. máte skušenosti se zbývajícími??“ SMB je protokol pro síťový disk a SVN je verzovací systém. Nepůjde to ani s jedním z nich. |
||
loping Profil |
#9 · Zasláno: 16. 2. 2016, 15:56:44
hmm .. takže asi není řešení .. sakra práce :-)
|
||
Keeehi Profil |
#10 · Zasláno: 17. 2. 2016, 00:34:22
Jedině to tam cpát soubor po souboru.
|
||
loping Profil |
#11 · Zasláno: 17. 2. 2016, 07:28:53
ať alespoň za sebe uzavřu toto téma .. způsob jak docílit požadovaného v úvodu jsem nedohledal. S ohledem na to, že mi šlo v podstatě o inkrementační zálohování dat na dva na sebe navzájem nezávislé poskytovatele webového prostoru, jsem se rozhodl jít následující cestou:
- jednorázově vložím z GIGASERVERU na WEDOS disk celý balík dat - zpracoval jsem si skript, který čte na GIGASERVERU stáří souborů (tj. soubory, které jsou nové, či se změnily) - každý den spustím výše uvedený skript a soubory, které budou mladší než je jeden den zazipuji - ZIP nakopíruji na WEDOS disk - pokud mi někdy "kiksnou" data na GIGASERVERU, vezmu z WEDOS disku celý úvodní balík, vč. xx kusů inkrementačních ZIP archívů .. sehraji to vše dohromady a mám v podstatě zálohu o kterou mi šlo. Moc děkuji všem za ochotu, pomohli jste mi v podstatě rozřešit problém a vydat se jinou cestou!!! |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0