Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
JackS Profil * |
#1 · Zasláno: 17. 2. 2016, 17:47:37
Zdravím,
na webu jsme začal používat funkce mysqli_ a začal jsem mí problém u jednoho dotazu do db: Připojení do db: $db = mysqli_connect('','db','heslo') or die(); mysqli_select_db($db, 'db'); mysqli_query($db, "SET NAMES utf8"); $uzivatel = mysqli_query($db, (" SELECT *, CONCAT(jmeno, ' ',prijmeni) jmeno FROM uzivatele WHERE email = '$_SESSION[UserEmail]' AND heslo = '$_SESSION[UserPass]' AND smazano = 0")); if(mysqli_num_rows($uzivatel)) { } A hlásí mi to: Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, null given in /www/funkce.php on line 492 Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in /www/funkce.php on line 493 Zvláštní je, že v jiném skriptu mi vše funguje v pořádku, přitom tam využívám stejné funkce: $prihlaseni = mysqli_query($db, (" SELECT *, CONCAT(jmeno, ' ',prijmeni) jmeno FROM uzivatele WHERE email = '$_POST[email]' AND heslo = '$_POST[heslo]'")); if(mysqli_num_rows($prihlaseni)) { } Díky moc za pomoc |
||
lionel messi Profil |
#2 · Zasláno: 17. 2. 2016, 17:49:54
JackS:
Funkcia mysqli_connect prijíma 4 parametre (server, login, heslo a názov databázy), nie 3 ako jej staršia mysql_* sestra. |
||
JackS Profil * |
#3 · Zasláno: 17. 2. 2016, 17:52:52
Upravil jsem, ale to neřeší popisovaný problém, protože i když jsem měl funce mysqli_connect napsanou tak, jak předtím, tak to fungovalo také bez problémů, jen z nějakého neznámého důvodu to přestalo fungovat u tohoto případu.
Díky |
||
lionel messi Profil |
JackS:
Skús zmeniť dotaz takto: SELECT *, CONCAT(jmeno, ' ',prijmeni) celejmeno FROM uzivatele WHERE email = '$_POST[email]' AND heslo = '$_POST[heslo]' Možno sa ti tam bije alias s názvom stĺpca jmeno. Inak vkladať do dotazu neošetrené užívateľské vstupy je bezpečnostný hazard. |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0