Autor Zpráva
Coompiik
Profil
Dobrý den,
mám v php/sql napsané jednoduché stránkování kde se na jednu stránku vejde 30 výsledků, a potřebuji nějak když zavolám výsledek(např. name='Milan') aby mi to řeklo na jaký je to stránce.

Nevíte někdo prosím jak to udělat?
Předem děkuji za každou odpověď.
Milan „Coompiik“ Jelínek
Kajman
Profil
Spočítáte počet záznamů, které jsou před Milanem. Počet záznamů vydělíte 30, zaokrouhlíte dolů a máte počet stránek, která chcete přeskočit.
Coompiik
Profil
Kajman:
Moc děkuji! Věděl jsem že tam bude nějaký jednoduchý algorytmus, ale nějak jsem ho nemohl domyslet. Děkuji moc ještě jednou
Coompiik
Profil
Použil jsem kód SELECT COUNT(*) FROM tabulka WHERE klk >= návštěvnost and id != id;, funguje to skvěle, až na to že to dle očekávání počítá všechny se stejnym nebo menšim počtem navštívení, takže když mám víc výsledků s počtem 29m bere to od posledního. V tabulce mám ip adresy (žádná se neopakuje) a u nich počet navštívení, a podle toh onavštívení se to řadí a já potřebuju nějak udělat aby mi to počítalo opravdu jen ty "před" tim. Nevíte někdo prosím?
Kajman
Profil
Do výpisu si dejte jedinečné řazení
order by navstevnost desc, id 

Ve výpočtu pak
where (navstevnost>1000 or (navstevnost=1000 and id <42)
Coompiik
Profil
Kajman:
To vypadá nadějně, vyzkouším. Moc děkuji!


Bez potíží funguje, děkuji moc!

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: