Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
sparky Profil * |
#1 · Zasláno: 3. 3. 2016, 08:41:42
Zdravím, mám vypis dat z tabulky, filtr nad tabulkou:
<select name="filter" class="selfSender"> <option value="">Vše</option> <option value="0">Nezařazené</option> <optgroup label='Hlavní menu'> <option value='1' >Položka</option> <option value='2' >Položka2</option> <option value='4' >Položka3</option> </optgroup> </select> chtěl bych docílit toho, že když si ve filtru zvolím položku podle které chci filtrovat, tak abych nemusel mačkat na tlačítko submit. Kliknu na položku a rovnou se provede filtrace. Děkuji |
||
Taps Profil |
sparky:
zkus <select name="filter" class="selfSender" onchange="this.form.submit()"> <option value="">Vše</option> <option value="0">Nezařazené</option> <optgroup label='Hlavní menu'> <option value='1' >Položka</option> <option value='2' >Položka2</option> <option value='4' >Položka3</option> </optgroup> </select> |
||
sparky Profil * |
#3 · Zasláno: 3. 3. 2016, 09:47:10
potřeboval bych abych po kliknutí na položku posílal proměnnou ?filter=zvolená položka (podle toho se mi vypíšou potřebná data z databáze)
|
||
anonymníí Profil * |
#4 · Zasláno: 3. 3. 2016, 09:49:02
sparky:
Ano, a kde je problém? |
||
Kajman Profil |
#5 · Zasláno: 3. 3. 2016, 10:06:44
Asi nemá select v tagu <form method="GET">.
|
||
sparky Profil * |
#6 · Zasláno: 3. 3. 2016, 10:10:37
anonymníí:
vždy se mi to vrátí do původního stavu, žádnou proměnnou to nepošle |
||
Taps Profil |
sparky:
nutné je aby tag select byl obalen formem <form method="GET" action="#"> <select name="filter" class="selfSender" onchange="this.form.submit()"> <option value="">Vše</option> <option value="0">Nezařazené</option> <optgroup label='Hlavní menu'> <option value='1' >Položka</option> <option value='2' >Položka2</option> <option value='4' >Položka3</option> </optgroup> </select> </form> |
||
anonymníí Profil * |
#8 · Zasláno: 3. 3. 2016, 11:34:34
Taps:
Proč action s hashem? Pokud chceš script zpracovat na téže stránce, ten atribut vůbec neuváděj.
Proč method=get , když se jedná o defaultní hodnotu?
Bohatě stačí <form> .
Nejsem si jistý tím tvým zápisem this.form . Ten je přeci nesmyslný, ne? Když už, tak by tam při kódu uvedeném v [#7] mělo být spíše this.parentNode.submit(); , ne? Nebo se odkázat na formulář pomocí document , či ID , měl-li by ho.
Kajman: Když někdo pracuje s formulářovým prvkem, lze se důvodně domnívat, že pracuje i s formulářem. Možná máš pravdu, ale nemění to nic na faktu, že kód select u je bezchybný a tazatel musí ukázat i jeho nejbližší okolí, aby se dala chyba najít.
|
||
Taps Profil |
#9 · Zasláno: 3. 3. 2016, 11:44:23
anonymníí:
„Nejsem si jistý tím tvým zápisem this.form . Ten je přeci nesmyslný, ne?“
Co tak to vyzkoušet. „Když někdo pracuje s formulářovým prvkem, lze se důvodně domnívat, že pracuje i s formulářem“ To nemusí být vždy pravda, existuje přeci možnost položky formuláře zpracovat přes ajax |
||
sparky Profil * |
#10 · Zasláno: 3. 3. 2016, 12:11:20
select mám obalen formem, akorát potřebuji použít method post, nicméně filtrování jsem vyřešil, děkuji za pomoc
|
||
Časová prodleva: 9 let
|
0