Autor Zpráva
Zmizík
Profil *
Dobré dopoledne,

uměl by bez rekurze vyřešit následující?

Ze stringu a.b.c udělat pole

array (1)
      a=> array (1)
            b=> array (1)
                  c=> NULL

Samozřejmě, kdyby tam bylo další písmeno nebo tak, tak by to takhle poslouplně pokračovalo v zanoření. Zajímá mě jestli to jde napsat elegantně bez rekurze.

Děkuji.
anonymníí
Profil *
Zmizík:
K čemu by to bylo dobré? Někde děláš chybu už na úrovni myšlenky, zkus uvést tu.
Zmizík
Profil *
anonymníí:
Otázka nezní k čemu je to dobré a jestli je to dobré. Prosím, pokud nemáš potřebu mi poradit, dál nereaguj, bylo by to zbytečné. Prosím výmaz komentáře #2 a #3.
Monkeys
Profil *
Zmizík:

mozno ti pomoze array_merge(prvky ... n);

M.
Radek9
Profil
Zmizík:
Jde to takhle funkcionálně na jeden řádek:

array_reduce(array_reverse(explode(".", $str)), function (&$val, $key) { return [$key => &$val]; })

Pokud dbáš na rychlost, tak by asi bylo lepší použít cyklus.
Zmizík
Profil *
Radek9:
Fantazie!
Keeehi
Profil
Zmizík:
bez rekurze vyřešit následující?
Rekurze jde vždy převést na cyklus a cyklus jde vždy převést na rekurzi. To jen tak k otázce, zda je to vůbec možné.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0