Autor Zpráva
visionic
Profil *
Dobrý den,

chci se jen zeptat, jestli mám správně udělaný košík v eshopu. Jestli to dělám správně.

Pokud je uživatel přihlášený, košík se ukládá do mysql.
Pokud uživatel není přihlašený a má povolený cookies, tak se košík ukládá do cookies.
Pokud uživatel nemá povolený cookies, uložím košík do $_SESSION.

Je to tak správně?
Zechy
Profil
visionic:
Všeobecný postup, o jiném jsem ani neslyšel.

Pak už možná záleží jenom na tom, jak se to ukládá do cookies a session, tam se doporučuje ukládat jenom odkaz na produkt do databáze (třeba ID), a k němu si pak veškeré dodatečné informace vytáhnout. (Např. se během té doby může změnit cena.)
Keeehi
Profil
Do databáze to můžeš ukládat nezávislé na tom, zda je návštěvník přihlášený nebo ne.
Pokud má povolené cookies, ukládat rovnou do session. Session ke své práci potřebuje cookies. Identifikátor se dá sice přenášet v URL, přináší to však sebou bezpečnostní riziko.
visionic
Profil *
produkty ukládám do košíku pouze pod id. A jejich informace vytahuji dle id uložené v košíku.

session má u mě posední možnost, po uzavření prohlížeče celé session zmizí. Cookies nastavuji na 30 dnů.
Zechy
Profil
visionic:
I platnost session se dá protáhnout, protože PHPSESSID se udržuje v cookieně. To jen pokud není řečeno jinak, tak prohlížeč po ukončení instance odkaz na session zahodí.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: