Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
KarelEben Profil |
#1 · Zasláno: 18. 3. 2016, 12:43:25
Zdravím,
mám problémek, potřebuji generovat html tabulku z DB. V modelu si sestavuji 2 dimenzionalní pole $tabulka[radky][sloupce] viz [img]postimg.org/image/vedjgq5dt [/img] kde x je sloupce a y je řádek (nečekaně) potřebuji však aby šlo dělat i colspan(w) a rowspan(h) avšak nevím jak to správně generovat v latte šabloně skoušel jsem kod <table> {var $lenghtY = $template->length($tabulka)} {for $y=0; $y < 100; $y++} {ifset $tabulka[$y]} <tr> {var $lenghtX = $template->length($tabulka[$y])} {for $x=0; $x < 100; $x++} {ifset $tabulka[$y][$x]} <td colspan="{$tabulka[$y][$x]->w}" rowspan="{$tabulka[$y][$x]->h}" class="clell"> {var $y = $y + $tabulka[$y][$x]->h} {var $x = $x + $tabulka[$y][$x]->w} {$tabulka[$y][$x]->content} X </td> {else} <td> . </td> {/ifset} {/for} </tr> {else} <tr><td>.</td></tr> {/ifset} {/for} </table> Avšak marně. Bohužel to vypisuje chybně. Ještě můj model: public function getConceptPartsForRedraw($uid){ $table; $reusltFromDB = $this->database->table("part_concept")->where("mail_id = ?", $uid); foreach($reusltFromDB as $result){ $insideArray = new \stdClass(); $insideArray->x = $result->x/5; $insideArray->y = $result->y/5; $insideArray->w = $result->w/5; $insideArray->h = $result->h/5; $insideArray->content = $result->content; $insideArray->link = $result->link; $insideArray->id = $result->id; $insideArray->type = $result->type; $table[$result->y/5][$result->x/5] = $insideArray; } return $table; } |
||
Alphard Profil |
#2 · Zasláno: 19. 3. 2016, 00:56:46
Jak chybně? Odpověď by usnadnil lepší popis problému.
V rychlosti se mi zdá, že to má k funkčnímu výsledku docela blízko. Zřejmě bude třeba odstranit podmínku na 4. řádku, ty buňky se tam musí vypsat i kdyby byly všechny prázdné (jinak se neprojeví rowspan , nahrazovat jedinou buňkou je blbost). A pak by to snad i mohlo fungovat.
|
||
Časová prodleva: 9 let
|
0