Autor Zpráva
jtfcobra
Profil
Dobrý den ukládám data do DB když normalne spustim cron

Viz zrobrazeni stranky je OK ale kdyz ulozim tak v DB vidim vselijake znaky mam tam nastaveno v DB UTF8-UTF8-General-CI ? poradíte?

Stahuji odtud:
http://www.krizikovafontana.cz/export/program/export.php?type=xml_dnes&jazyk=cz


Promazano pripraveno na ulozeni noveho dne

19:00 Londýnský symfonický orchestr hraje rock
OK! 19:00 Představení uloženo
Nazev: londynsky symfonicky orchestr hraje rock
Popis: setkani s nejstaršim orchestrem v londyne je zaroven schuzkou s tim nejlepšim z klasicke rockove hudby. londynsky symfonicky orchestr byl založen v roce 1904 a stal se prvnim nezavislym orchestrem. jeho prvnim vedoucim dirigentem byl hans richter, ktery ridil inauguracni koncert v kralovske sini v roce 1904. pred ztroskotanim titaniku, na kterem mel orchestr pri osudne plavbe cestovat, naštesti soubor svou trasu cesty zmenil. nyni orchestr priplul pred divaky na križikovu fontanu, kde mužete zažit originalni vecer se znamymi a popularnimi melodiemi v novem podani. i tato produkce doplnena projekci na vodni stenu. 

20:00 Shall we dance? - hity z filmů Hříšný tanec, Flashdance...
OK! 20:00 Představení uloženo
Nazev: shall we dance? - hity z filmu hrišny tanec, flashdance...
Popis: john clark uspešny pravnik, pri sve každodenni ceste do prace miji okna tanecni školy a v nich vidi krasnou ucitelku tance. ovladne ho kouzlo mlade tanecnice, nebo propadne jine vašni - tanci? stejna laska k tanci provazi i osudy alex owens v pribehu uspešneho muzikalu flashdance , nebo 16-letou frances , devce ze „slušne rodiny" ktera v te dobe tancuje s johnnym - tzv. dirty dancing - hrišny tanec. oblibene tanecni filmy, ktere dodnes patri k tomu nejlepšimu, co bylo v tomto žanru uvedeno na stribrne platno, nyni prichazeji k divakum križikovy fontany. a navštevnici pri nem mohou nejen vzpomenout na kouzlo roztancenych letnich noci, ale treba take na nezapomenutelneho tanecnika a herce patricka swayze. choreografie a dramaturgie fontany: miloslav janicek. v letnich mesicich tanci pražsky divadelni balet v režii jiriho pokorneho.

21:00 TENKRÁT... Once Upon a Time....( Ennio Morricone )
OK! 21:00 Představení uloženo
Nazev: tenkrat... once upon a time....( ennio morricone )
Popis: ennio morricone (* 10. listopadu 1928 rim), italsky hudebni skladatel, obzvlašte znamy svou filmovou hudbou složil hudbu pro vice než 500 filmu a televiznich serialu. i když složil hudbu pouze ke 30 westernum, prave tato hudba je nejznamejši. morriconuv velmi usporny styl komponovani je velmi zretelny obzvlašte na prikladech dnes již klasicke hudby k spaghetti-westernum jako hodny, zly a ošklivy (the good, the bad and the ugly, 1966, režie sergio leone) a tenkrat na zapade (once upon a time in the west, 1968, režie sergio leone), kde v hudbe použival i zcela neobvyklych zvuku (jako vrzani vodniho cerpadla), v souladu s teorii že každy prirozene vytvoreny zvuk je hudba. v nedavnych letech jeho velmi pritažlive melodie pro filmy misie (1986), nedotknutelni (the untouchables, 1987, režie brian de palma) a bio raj (nuovo cinema paradiso, 1988, režie giuseppe tornatore) zcela jasne prokazaly jeho dar a silu jeho umeni. nejen priznivci zranitelnych a krehkych žen ci drsnych mužu maji nyni možnost ponorit se do podmanivych tonu morriconeho hudby a prožit nejeden dramaticky pribeh ve spojeni s novodobou show križikovy fontany.


<!doctype html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>CRON Fontana</title>
</head>
<?php

    function prevod($text)
    {
        $return = Str_Replace(
                        Array("'","á","č","ď","é","ě","í","ľ","ň","ó","ř","š","ť","ú","ů","ý","ž","Á","Č","Ď","É","Ě","Í","Ľ","Ň","Ó","Ř","Š","Ť","Ú","Ů","Ý","Ž") ,
                        Array(" ","a","c","d","e","e","i","l","n","o","r","s","t","u","u","y","z","A","C","D","E","E","I","L","N","O","R","S","T","U","U","Y","Z") ,
                        $text);
        $return = StrToLower($return); //velká písmena nahradí malými.
        return $return;
    }

// Komunikace
$hostname_test = "";
$database_test = "";
$username_test = "";
$password_test = "";
$db = mysql_connect($hostname_test, $username_test, $password_test);
mysql_select_db($database_test,$db);
$komunikace = mysql_query("DELETE FROM krizikovafontana.predstaveni");
if($komunikace){
 echo "</br>Promazano pripraveno na ulozeni noveho dne</br></br>";
} else {
 echo "</br>Promazani se nepodarilo!</br></br>";
}
# stáhneme soubor z adresy do proměnné
$xml = file_get_contents('http://www.krizikovafontana.cz/export/program/export.php?type=xml_dnes&jazyk=cz');
# překonvertujeme do UTF-8, pozor Latin-2 jsem pouze odhadl, možná to bude cp1250
$xml = iconv("ISO-8859-2", "UTF-8", $xml);
# načteme program z proměnné
$PROGRAM = simplexml_load_string($xml);

foreach($PROGRAM->PREDSTAVENI as $predstaveni) {
  $cas=$predstaveni->CAS;
  $nazev=$predstaveni->NAZEV;
  $nazev2=prevod($nazev);
  $popis=$predstaveni->POPIS;
  $popis2=prevod($popis);
  $fotka=$predstaveni->FOTKY->FOTKA;
  echo $cas.' '.$nazev;
  $komunikace = mysql_query("INSERT INTO krizikovafontana.predstaveni (datum, cas, nazev, popis, fotka ) VALUES(now(),'$cas','$nazev2','$popis2','$fotky')");
  if($komunikace){
       echo "</br>OK! ".$cas." Představení uloženo</br>Nazev: ".$nazev2."</br>Popis: ".$popis2."</br></br>";
  } else {
       echo "</br>Chyba! ".$cas." Ulozeni se nepodarilo!</br>".$nazev2."</br>".$popis2."</br></br>";
  }
}
mysql_close();
?>
<body>
</body>
</html>
Lonanek
Profil
Uvedený web, z kterého stahujete data je v kódování windows-1250 (CP-1250). Nemůžete tedy nalézt všechny shodné znaky "češtiny".
Zdrojové pole musíte upravit pro kódování windows-1250
juriad
Profil
jtfcobra:
Řešení máš v komentáři na 34. řádce. V době, kdy jsem ten skript psal nebylo v programu nic, z čeho by šlo odhadnout kódování.
jtfcobra
Profil
Tohle jede
$xml = iconv("windows-1250", "UTF-8", $xml);

ale kdyz ulozim tak tam stejne nejde

ulozi se to takle:

at je vas vek jakykoli, neexistuje snad na svete clovek, ktery by se nezasnil a nepredstavil si kouzelny svet pohadek, kdyz uslysi jmeno walt disney. tento americky filmovy producent, reziser, scenarista, …, je synonymem pro usmev deti i dospelych. v jeho stopach jdou producenti, kteri na svet prinaseji pribehy jako „lvi kral, ledove kralovstvi, popelka, pocahontas, snehurka ci na vlasku, ale hlavne – pribehy mysaka mickeyho mouse a spoustu dalsich. barevny svet plny radosti, krasy, dobra, kouzel a rozzarenych detskych oci se jako mavnutim magicke hulky rozezni na krizikove fontane, kde kouzla pohadkovych bytosti budou probouzet fantazii nejen v nejmladsich divacich.
Kajman
Profil
Za připojení do databáze dejte
mysql_query("set names utf8");

A vkládané hodnoty ošetřete přes
mysql_real_escape_string()

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0