Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
pamas Profil |
#1 · Zasláno: 1. 4. 2016, 21:56:31
Ahoj,
už týden laboruju se čtením dat z XML. Soubor je generovaný dynamicky u url adresy. Já jsem si ho uložil, abych měl stejná data než to dám dohromady. Struktura xml souboru je taková: <?xml version="1.0" encoding="windows-1250"?> <zbozi> <firma> <firma_udaje> <client>xxx</client> <nazev>xxx</nazev> <ulice>xxx</ulice> <obec>xxx</obec> <psc>xxx</psc> <telefon>xxx</telefon> <fax>xxx</fax> <email>xxx</email> <www>xxx</www> </firma_udaje> <polozky> <polozka> <date_in>xxx</date_in> <evid_cislo></evid_cislo> <kategorie_klic>xxx</kategorie_klic> <kategorie_text>xxx</kategorie_text> <vyrobce_klic>xxx</vyrobce_klic> <výrobce_text>xxx</vyrobce_text> <fotky> <fotka datum="xxx"> <nazev>xxx.jpg</nazev> <hlavni>1</hlavni> </fotka> <fotka datum="xxx"> <nazev>yyy.jpg</nazev> <hlavni>0</hlavni> </fotka> </fotky> <vybava> <vybava_klic>xxx</vybava_klic> <vybava_text>xxx</vybava_text> <vybava_klic>xxx</vybava_klic> <vybava_text>xxx</vybava_text> <vybava_klic>xxx</vybava_klic> <vybava_text>xxx</vybava_text> <vybava_klic>xxx</vybava_klic> <vybava_text>xxx</vybava_text> </vybava> </polozka> <polozka> <date_in>xxx</date_in> <evid_cislo></evid_cislo> <kategorie_klic>xxx</kategorie_klic> <kategorie_text>xxx</kategorie_text> <vyrobce_klic>xxx</vyrobce_klic> <výrobce_text>xxx</vyrobce_text> <fotky> <fotka datum="xxx"> <nazev>xxx.jpg</nazev> <hlavni>1</hlavni> </fotka> <fotka datum="xxx"> <nazev>yyy.jpg</nazev> <hlavni>0</hlavni> </fotka> </fotky> <vybava> <vybava_klic>xxx</vybava_klic> <vybava_text>xxx</vybava_text> <vybava_klic>xxx</vybava_klic> <vybava_text>xxx</vybava_text> <vybava_klic>xxx</vybava_klic> <vybava_text>xxx</vybava_text> <vybava_klic>xxx</vybava_klic> <vybava_text>xxx</vybava_text> </vybava> </polozka> </polozky> </firma> </zbozi> php kód kterým to čtu mám takto: $name = $_POST['adresa']; echo "Importovaný soubor z adresy: <b> $name </b><br />"; $xml = file_get_contents($name); $souborxml = simplexml_load_string($xml); foreach($souborxml->firma->polozky->polozka as $polozka){ echo "Výrobce: " . $polozka->vyrobce_text . "<br />"; foreach($polozka->fotky->fotka as $fotky){ echo " fotka: " . $fotky->nazev . "<br/>"; } foreach($polozka->vybava as $prisl){ echo " příslušenství: " . $prisl->vybava_text . "<br/>"; } } Když to ale pustim, tak mi to krásně vypíše všechny položky, krásně mi to vypíše všechny fotky patřící ke každé položce. Jen položky patřící k výbavě mi načte jen jednu - první. Zkoušel jsem to zpřeházet, ale jen takto mi to vypíše alespoň tu první položku. Pomůže mi někdo? Díky |
||
juriad Profil |
#2 · Zasláno: 1. 4. 2016, 22:03:29
Stačí přesunout
vybava_text do smyčky, protože chceš uvnitř jednoho jediného elementu vybava projít všechny vybava_text .
foreach($polozka->vybava->vybava_text as $prisl){ echo " příslušenství: " . $prisl . "<br/>"; } |
||
pamas Profil |
#3 · Zasláno: 1. 4. 2016, 23:18:02
juriad:
To je přesně ono! Teď když to vidim, tak je mi to jasný! Jak málo stačí... Díky moc! |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0